Sample 9
Maak uw zorglocatie gratis groener met Donker Groep en IVN

Gratis groener met Donker Groep

 

IVN en Donker Groep delen dezelfde missie: jong en oud laten genieten van een groene en gezonde omgeving. Dit uitgangspunt komt o.a. samen in het vergroenen van schoolpleinen. Een onderwerp waar IVN en Donker Groep vanaf 24 juni als samenwerkingspartners mee aan de slag gaan. Om dit te vieren stellen wij gratis 40.000 heesters beschikbaar o.a. voor scholen en zorginstellingen. Deze heesters zijn doorgekweekt op bestaande sterke eigenschappen zoals: sterke groeiontwikkeling, bloei-, bes- en nectarbijdrage, afvang fijnstof, geluidsreductie en/of verstrooiing en extra CO2 vastlegging.

Gratis 40.000 heesters

Donker Groep stelt gratis 40.000 heesters beschikbaar o.a. voor scholen en zorginstellingen. Of u nu wel of geen groene vingers heeft, iedereen kan heesters aanplanten! Om u te helpen hebben we stap-voor-stap een plantinstructie gemaakt om de bodem plantklaar te maken. U kunt deze gratis afhalen op:

Afhaaladres:
Noordammerweg 84 (Inrit zich tegenover 91B)
1187 ZV AMSTELVEEN

 

Bestel zoveel als u wilt.

 

Ilex acquifolium

 

Ilex acquifolium

‘Hulst’ met wintergroen blad en witte bloemen in tuilen in mei, rode, giftige besjes in de herfst. Behoudt groen blad in de winter. (Niet zo geschikt voor schoolpleinen)

 

Niet meer beschikbaar

Viburnum lantana

 

Viburnum lantana
‘Wollige Sneeuwbal’ met groen blad en witte bloemen in mei. De bloei begint in het tweede jaar. Verliest zijn blad in de winter.

 

Maat: 60-100 cm

Lonicera 'Green Junkie'

 

Lonicera 'Green Junkie'
‘Kamperfoelie’ met groen blad en roze bloemen in juni. Deze plant heeft extra beharing en is daarmee heel geschikt voor het afvangen van fijnstof. Behoudt groen blad in de winter.

 

Niet meer beschikbaar 

 

Maak uw schoolplein gratis groener met Donker Groep. Copyright foto IVN Natuureducatie.
Maak uw schoolplein gratis groener met Donker Groep. Copyright foto IVN Natuureducatie.

Maak uw schoolplein gratis groener met Donker Groep

IVN en Donker Groep delen dezelfde missie: Kinderen op laten groeien in een leefbare wereld voor mens, dier en plant. Dit uitgangspunt komt bijvoorbeeld samen in het vergroenen van schoolpleinen, een onderwerp waar IVN en Donker Groep vanaf 24 juni als samenwerkingspartners mee aan de slag gaan.

 

Een groen schoolplein zet aan tot bewegen, contact met de natuur en is een ideaal buitenleslokaal voor natuur- en milieu educatie. Onmisbaar op een duurzaam schoolplein zijn bomen, struiken en planten. Beplanting die de biodiversiteit vergroot, klimaat adaptief werkt en kinderen de kans geeft om natuurervaringen op te doen en te leren over de natuur.

 

Donker Groep biedt een bijzonder cadeau aan in de vorm van diverse gratis heesterssoorten voor op het schoolplein. Deze heesters zijn doorgekweekt op bestaande sterke eigenschappen zoals: snelle groei luchtzuivering, vermindering van geluiden ze hebben vaak bloemen en bessen waarop allerlei insecten en vogels afkomen.

 

 

Maak uw zorglocatie gratis groener met Donker Groep

IVN en Donker Groep delen dezelfde missie: Jong en oud laten genieten van een groene en gezonde omgeving. Waar Donker Groep zich richt op de inrichting van de groene binnen- en buitenomgeving, zorgt IVN er met het programma Groen Grijs en Gelukkig voor dat ouderen de natuur bewust kunnen blijven beleven. Want groen doet goed en maakt gelukkig!

 

Groen draagt bij aan het welzijn van ouderen. De natuur activeert mensen en geeft rust. Een mooie, groene omgeving bevordert ontmoeting en groene activiteiten kunnen eenzaamheid doorbreken. Groen draagt eveneens bij aan de gezondheid en het welbevinden van cliënten/bewoners, vrijwilligers én medewerkers! Hoe fijn is het dan als de directe omgeving van de zorglocatie groener kan worden!

 

Dit kan nu door een mooie schenking van Donker Groep. Maar liefst 40.000 heesters worden gratis ter beschikking gesteld aan zorglocaties.

 

Deze heesters zijn doorgekweekt op bestaande sterke eigenschappen zoals: snelle groei, luchtzuivering, vermindering van geluid en ze hebben vaak bloemen en bessen waarop allerlei insecten en vogels afkomen.

 

 

Maak uw zorglocatie gratis groener met Donker Groep. Copright foto IVN Natuureducatie.
Maak uw zorglocatie gratis groener met Donker Groep. Copright foto IVN Natuureducatie.

Over IVN

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 26.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Maak uw speellocatie gratis groener met Donker Groep en IVN
Maak uw speelterrein gratis groener met Donker Groep en IVN
Hoofdkwartier Sneek

Harste 5
8602 JX Sneek

Postadres

Postbus 145
8600 AC Sneek

Contact

0515 - 41 73 25
info@donkergroep.com

Volg ons