Groene wanden en gevels - indrukwekkende en rustgevende groene wand

Groene wanden en gevels

Groene wanden en gevels zijn indrukwekkend en rustgevend tegelijk. Verticaal groen veroorzaakt zowel binnen als buiten direct een prettige ruimtebeleving. Daarnaast hebben plantenwanden, hangende tuinen en plantwires nog vele andere positieve effecten.

 

Binnen en buiten

Groene wanden zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Het grote verschil is dat verticaal binnengroen dankzij de geconditioneerde ruimte jaarrond hetzelfde beeld geeft, terwijl een groene buitengevel in feite een verticale tuin is, die beïnvloed wordt door de seizoenen. Daarbij zijn de wandoriëntatie en de blootstelling aan wind van invloed op de toepasbaarheid van de plantsoorten. Een zuidwand levert bijvoorbeeld een ander beeld op dan een oost- of westwand.  

Voordelen van groen

Mensen ontspannen dankzij planten, ze zijn productiever en creatiever. De positieve invloed van green walls is groot. Omdat plantenwanden de hoogte in groeien, zijn ze voor iedereen zichtbaar, maar ze nemen geen vloeroppervlak in beslag. Omdat verticaal groen, hangende tuinen, groene roomdividers en plantwires veel planten bevatten, is het luchtzuiverende effect navenant groot. Dankzij het flexibele bevestigingssysteem, de potgrond en de vele richtingen waarin de planten groeien, beïnvloedt een groene wand de akoestiek op een positieve manier. Voor meer (technische) informatie over akoestiek kunt u met ons contact opnemen. We delen de uitkomsten van diverse testresultaten graag met u.

Maatwerkdesign

Onze plantenwanden tonen louter levend groen; het slimme bewaterings- en bevestigingssysteem is naadloos en onzichtbaar. U heeft de keuze uit veel verschillende groenstijlen; van een strakke, minimalistische plantenwand tot een weelderige oase in verschillende tinten, afmetingen en bladstructuren. Heeft uw muur rondingen, openingen of andere afwijkende vormen zoals schuine hoeken? Dankzij ons flexibele montage- en bewateringssysteem, kunnen wij iedere wand vergroenen. Onze gespecialiseerde ontwerpers leveren maatwerkoplossingen voor binnen en buiten. De plantselectie is gericht op uw wensen en de architectonische waarden van uw pand of interieur, in combinatie met de plaatselijke omstandigheden, zoals lichtinval, temperatuur en luchtstromen.

Groene wanden en gevels
Groene wanden en gevels
Groene wanden en gevels
Groene wanden en gevels
Groene wanden en gevels
Groene wanden en gevels

Langdurige kwaliteit

De bestendigheid van een groene wand start met de juiste plantkeuze voor de klimatologische omstandigheden. Heeft u een specifieke plantenvoorkeur, maar is de lichtinval daarvoor onvoldoende? Wij adviseren u graag over de belichting waarmee uw plantkeuze zal floreren. Ons modulaire bevestigingssysteem bevat een slim irrigatiesysteem waarmee we de planten voorzien van water en voedingsstoffen. Dit geïntegreerde bewateringsysteem kan worden aangesloten op uw waterleiding. Omdat planten levende organismen zijn, is geregeld en professioneel onderhoud van belang om de groene wand in topconditie te houden. Het onderhoudsteam van Donker Interieur staat garant voor groenwanden die tientallen jaren de eyecatcher van uw interieur zijn.

Groene wanden en gevels - professioneel onderhoud aan de groene gevel
Groene wanden en gevels - NHL Stenden Leeuwarden
Eelco Schutter

Eelco vertelt u er graag meer over

Eelco Schutter
Bussiness Develop Manager

0515 41 73 25
Hoofdkwartier Sneek

Harste 5
8602 JX Sneek

Postadres

Postbus 145
8600 AC Sneek

Contact

0515 - 41 73 25
info@donkergroep.com

Volg ons