Tuin- en landschapsontwerp - Ontwerp en uitvoering beplantingsplan

Tuin- en landschapsontwerp

Heeft u plannen voor een nieuw te ontwikkelen landschap, openbare- of buitenruimte? Wilt u een bestaande situatie herinrichten? Wij zoeken in elk ontwerp naar de optimale balans tussen functionaliteit, duurzaamheid en beleving.

 

Groen is gezond

Wat jarenlang werd vermoed wordt steeds vaker wetenschappelijk bevestigd: groen is gezond. Medewerkers zijn productiever, creatiever en ontspannen beter. Een groene omgeving stimuleert kinderen tot bewegen. Ouderen dementeren langzamer in een groene omgeving en groen geeft hen rust. De vraag naar groene binnen- en buitenruimtes neemt hierdoor toe. Wij passen de positieve effecten van specifieke beplanting graag toe in uw project. Dankzij onze samenwerkingen met wetenschappers en andere organisaties, zijn we hiervan goed op de hoogte.

Tuin en landschapsarchitectuur

Of het nu gaat om het aanpassen van een beleeftuin voor dementerenden, het ontwerpen van een nieuwe daktuin of het ontwikkelen van een circulair bedrijfsterrein; bij landschapsontwerp komt veel kijken voordat we kunnen starten met het daadwerkelijk ontwerpen. Denk aan belangrijke randvoorwaarden zoals wetgeving, vergunningen en financiën. Vaak is het handig als we al in de beginfase bij u aan tafel zitten zodat we kunnen achterhalen wat u exact wilt bereiken; bet beantwoorden van de vraag achter de vraag vormt de basis van ons vak.

Landschapsontwerp

Landschapsontwerp is maatwerk en daarom is onze missie: maximaal ontwerpen binnen uw aangegeven kaders. Onze creatieve en gedreven landschapsarchitecten zoeken in elk ontwerp naar de optimale beleving voor alle gebruikers van uw binnen- of buitenruimte. Naast het tuin- en landschapsontwerp kunnen we u ondersteunen bij: het ontwikkelen van een visie, subsidietrajecten, studies over tuin- en landschapsinrichting, technische uitwerkingen en werkomschrijvingen, 3D-visualisaties, investerings-, exploitatie- en directiebegrotingen en (ecologische) groenbeheerplannen.

 

Klimaatadaptief ontwerpen

De klimaatverandering heeft een grote invloed op onze openbare ruimte. Opwarming van steden, wateroverlast en het bevorderen van de biodiversiteit zijn enkele onderwerpen waar wij oplossingen voor bedenken. Donker Design heeft veel ervaring in het ontwerpen van klimaatadaptieve oplossingen: van daktuinen tot ondergrondse waterretentie, van polderdak tot groene gevels.

 

 

Duurzaam ontwerpen

Als ontwerpbureau hebben we invloed op keuzes die gemaakt worden in het kader van duurzaamheid en circulariteit. We kiezen bijvoorbeeld de materialen en leveranciers uit. Daarnaast bepalen we in overleg met u hoe om te gaan met de vormgeving en de reeds bestaande en ecologische waarden van het omliggend landschap. Donker Design is koploper in de branche met betrekking tot duurzaam en circulair ontwerpen. Wij adviseren u graag.

Visie tuinontwerp

Participatie creëert betrokkenheid, enthousiasme en verantwoordelijkheid. Daarom adviseren we u om mogelijke gebruikers mee te laten denken over het ontwerp. Wij zijn ervaren in het organiseren van deze bijeenkomsten en vinden het leuk om hierbij te ondersteunen.

Tuin- en landschapsontwerp - Circl ABN AMRO
Tuin- en landschapsontwerp - Ontwerpers in gesprek

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie

 0515 41 73 25

 

 

Hoofdkwartier Sneek

Harste 5
8602 JX Sneek

Postadres

Postbus 145
8600 AC Sneek

Contact

0515 - 41 73 25

Medewerkers
Volg ons

Omhoog