DOEL GEEFT RICHTING

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt, biodiversiteit daalt in rap tempo. Daarnaast neemt de druk op voorraad van grondstoffen door snel toenemende bevolkingsgroei enorm toe. Op een kleinere schaal zien we dat overgewicht toeneemt bij de bevolking, kinderen steeds minder buiten spelen en ouderen door zorgkosten onvoldoende kans meer krijgen om buiten te recreëren.

Veel van deze problemen komen samen in onze buitenruimte. Bij Donker Design vinden we het een uitdaging deze problemen om te vormen naar concrete oplossingen. Als multidisciplinair ontwerpbureau voor de private en openbare ruimte staan wij niet aan de zijlijn maar zijn wij als Donker Design toonaangevend op de volgende gebieden:

- Het integraal ontwerpen van de buitenruimte en groen interieur
- Klimaatadaptieve oplossingen (urban heating, waterretentie)
- Het vergroten van de biodiversiteit en leefbaarheid
- Circulariteit en duurzaamheid in de openbare ruimte
- Groene gevels en daktuinen (polderdaken, leefdaken, retentiedaken)

 

Hoe we dit doen?
Door niet verder te borduren op bestaande systemen, maar samen met onze opdrachtgevers en een netwerk van specialisten opnieuw te kijken naar elke situatie. We zijn daarbij niet bang om onbekende wegen in te slaan op zoek naar succes! Immers, “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. 'We zijn niet bang om onbekende wegen in te slaan op zoek naar succes!'

Circulair in 2035
Wij willen in 2035 100% circulair zijn. Dit betekent ook dat we bewust op zoek zijn naar medewerkers, opdrachtgevers en projecten waar we deze ambitie kwijt kunnen. Samen werken aan oplossingen geeft ons veel energie en voldoening.

Daarbij zijn we ons er terdege van bewust dat veel op dit moment nog niet mogelijk is, maar daar waar het kan proberen we steeds de bakens te verzetten. Hierbij gaan we vaak verder dan anderen en nemen we ook leveranciers en producenten mee. Dit kunnen we doen omdat we onderdeel zijn van de Donker Groep.

Ervaren om te beseffen, beseffen is willen, willen is kunnen
Of het nu gaat om een andere inrichting van een stedelijk plein, een binnentuin van een woningcorporatie of een gemeentelijk speelplek; we zullen dit altijd doen vanuit de gedachte dat we hiermee een bijdrage kunnen leveren aan het duurzame collectief met maximale beleving voor de doelgroep. Buiten, maar ook binnen.

Door toonaangevende projecten, zoals AFAS Leusden, CIRCL in Amsterdam, Speelbos Almere, FloriWorld Aalsmeer, Fibonacci Amsterdam en Clausplein te Eindhoven kunnen we mensen laten zien en laten beleven dat een groene leefomgeving een meerwaarde vormt om in te werken en in te verblijven. Je voelt je fijner in een groene omgeving, want groen maakt gelukkig. 

'Wij gaan de stap maken om een derde vestiging van Donker Design te openen'

We can be the change!

Wij van Donker Design willen elke dag bijdragen aan een duurzaam en circulair Nederland.  Wij zijn daarbij overtuigd van het feit dat duurzaamheid en creativiteit prima samengaan en dit kan leiden tot de mooiste projecten. We hebben dit ook al bewezen door het behalen van diverse prijzen op ons vakgebied. Dit succes bereiken we door te werken in  integrale teams samen met o.a. architecten, projectontwikkelaars en ecologen voor uiteenlopende doelgroepen. Daarbij staan we altijd met 1 voet in de praktijk, omdat we in 80% van de gevallen ook de uitvoering verzorgen binnen de Donker Groep.

Nieuwe vestiging Donker Design Amsterdam
Door de vele projecten in Amsterdam en de Randstad gaan wij de stap maken om een derde vestiging van Donker Design te openen, in Amsterdam. Dit gaan we doen om de volgende redenen:

We zitten dichter bij onze opdrachtgevers
We zijn flexibeler bij begeleiding van werken in uitvoering
Minder reistijd
We willen meer aansluiting zoeken bij de lokale initiatieven

Er zijn voor Donker Design Amsterdam op dit moment 5 vacatures beschikbaar. We zijn daarnaast op zoek naar een geschikte locatie voor huisvesting.

Elwin de Vink
Hoofd Ontwerp & Visie

 

 

Omhoog