Klimaatvriendelijkere omgeving Nieuwe Markt en gemeentehuis Echt

Het plein van de Nieuwe Markt in Echt is op zomerse dagen erg heet en heeft geen aantrekkelijke uitstraling. Daar gaat de komende periode verandering in komen. In een aantal fases wordt zowel de Nieuwe Markt als de omgeving van het gemeentehuis een stuk groener en aantrekkelijker ingericht.

Vriendelijke en kleurrijke omgeving
Als eerste wordt de omgeving bij het gemeentehuis ingericht met bomen en planten die voorkomen in onze gemeente. Bij het maken van de plannen is ook rekening gehouden met de locatie van de weekmarkt, de opstelling van de kermis en het handhaven van huidige parkeeraanbod op de Nieuwe Markt. 

Wethouder Peter Ruijten: "Het extra groen aan de voorzijde van het gemeentehuis geeft de openbare ruimte meteen een frisse uitstraling. Dit is de eerste stap naar een vriendelijker plein waarbij aandacht wordt geschonken aan het verhogen van de biodiversiteit." Inmiddels in de werkzaamheden van de eerste fase gestart. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Donker Groen uit Roermond en duren tot half februari. 

Omhoog