Groene experience

Floriworld, Aalsmeer

Uithangbord van de bloemensector. In Aalsmeer opende in 2020 FloriWold haar deuren, een groene ‘experience’ met het doel bezoekers uit binnen- en buitenland het hele jaar door te trakteren op al het goeds dat bloemen en planten ons te bieden hebben. FloriWorld is het resultaat van een samenwerking tussen Royal Flora Holland, Bloemenbureau Holland, Koninklijke VolkerWessels, KondorWessels Projecten en Dutch Experience Group. Donker Groep was medeverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de binnen- en buitenruimte; een integraal project waar zowel Donker Design, Donker Interieur, Donker Groen, als onze gerenommeerde dochteronderneming Green Fortune bij betrokken zijn.


Ook geïnteresseerd in een biophilic design?

Voor
Voor
Ná

Bewustwording en beleving gaan in FloriWorld hand in hand. De experience - die in een normaal jaar om te beginnen mikt op zo’n 300.000-400.000 bezoekers - wordt een spectaculaire en leerzame ontdekkingstocht door de wereld van planten en bloemen. Dankzij het educatieve element is FloriWorld niet alleen een feest voor de zintuigen, maar worden bezoekers zich bewust van wat bloemen en planten betekenen voor welzijn en gezondheid. Dat sluit naadloos aan bij onze visie dat groen veel meer is dan alleen decoratie en was een van de redenen dat we met Donker Groep ook obligatiehouder van FloriWorld zijn geworden.

 

FloriWorld komt tot leven onder regie van Dutch Experience Group, het bedrijf van evenementontwerper Bert Kranendonk, dat al jaren toonaangevend is bij het ontwikkelen van exposities waarin zelfontdekkend leren en interactie met de bezoekers centraal staan. 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over biophilic design? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Buitenruimte Floriworld
Interieurbeplanting Floriworld

Gerelateerde Bophilic Design Projecten

futura biophilic design

Futura, Zoetemeer

Lochal biophilic design

LocHal, Tilburg

Bisonspoor biophilic design

Bisonspoor, Maarssen

Omhoog