Tuinpad van mijn vader

Tuinpad, Deurne

Tuinpad van mijn vader is een cultureel- recreatieve route in Deurne die de Markt in het centrum verbindt met het Wiegerbos en aansluit op de Maassingel. In het Wiegerbos ligt museum De Wieger het geboortehuis van Friso Wiegersma de schrijver van het bekende lied ‘Het Dorp’. Hier was het dat hij de hoge bomen langs het tuinpad van zijn vader zag staan. Het idee van de route komt voort uit een burgerinitiatief dat door de gemeente is omarmd en samen met de initiatiefnemers en Donker Design is uitgewerkt tot een schetsontwerp dat als basis dient voor de stapsgewijze realisatie van de route.


Ook geïnteresseerd in een landschapsontwerp?

Voor
Voor
Ná

De route loopt vanaf de Markt, via de Raadhuisstraat naar het Martinetplein. Vandaar gaat de route via het voormalige postkantoor over de Hogeweg, door het park, het Wiegersbos in. In het bos doet het de Wieger aan en loopt door tot de Zaan. De verschillende onderdelen zijn zo ingericht dat er een herkenbare groene route ontstaat met daarbij culturele hotspots en verblijfsplekken. In het centrum ligt de nadruk op vergroenen terwijl in de park en boszone meer de nadruk op het culturele aspect ligt.

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over De Gezonde Stad? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Ontwerp tuinpad van mijn vader
Gebied tuinpad Deurne

Gerelateerde Natuurinclusief Projecten

foppingadreef natuurinclusief

ABN AMRO, Amsterdam

pontkade natuurinclusief

Pontkade, Amsterdam

Omhoog