Duurzaam onkruidbeheer - adviseur in gesprek met opdrachtgever over het milieuvriendelijk onkruidvrij maken van de bestrating

Duurzaam onkruidbeheer

Zoekt u een deskundige partij die uw bestrating professioneel en milieuvriendelijk onkruidvrij maakt? Dan helpen wij u graag. Onze kracht ligt in hoe wij innovatieve, duurzame methoden combineren voor een maximaal efficiënte onkruidbestrijding.

Toegankelijk en veilig terrein

Goed begaanbare en veilige trottoirs,(toegangs)wegen, terreinen en pleinen: ze zijn een voorwaarde voor de leefbaarheid in de openbare ruimte, bij scholen en voor het functioneren van organisaties.

 

Professionele onkruidbestrijding is daarbij onmisbaar. Met onze uitsluitend milieuvriendelijke methodes zorgen wij ervoor dat uw bestrating toegankelijk, netjes en veilig is. Kiest u voor Donker, dan bent  u verzekerd van duurzaam, effectief en efficiënt onkruidbeheer.

Duurzame methodes

Bij het bestrijden van onkruid op verhardingen gebruiken we verschillende methoden zoals: branden, borstelen, vegen, spuiten en stomen. Onze veeg- en spuitmachines zijn vanwege de veiligheid voorzien van sensoren voor groenherkenning. Daarnaast zijn we continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame technieken en niet-chemische alternatieven voor onkruidbestrijding. Hierdoor weten we dat bepaalde combinaties van milieuvriendelijke methodes meerwaarde opleveren. Zeer effectief is bijvoorbeeld het bestrijden van onkruid in combinatie met het wegvegen van de voedingsbodem van kiemende onkruidzaden.

Voorloper

Donker is altijd voorloper geweest in het ontwikkelen van alternatieven voor chemische onkruidbestrijding. Na het verbod (2016) op het gebruik van onder meer het omstreden glyfosaat in de openbare ruimte, is deze ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen.

 

5 redenen om definitief te stoppen met chemische onkruidbestrijding

Eind vorig jaar zette het gerechtshof Den Haag een streep door het wettelijke verbod op chemische onkruidbestrijding buiten de landbouw. Toch kiezen wij nog steeds heel bewust voor niet-milieubelastende middelen. Waarom jij dat ook zou moeten doen? We geven je 5 redenen.

Hetelucht Onkruidbestrijding (HOB)

Bij Hetelucht Onkruidbestrijding (HOB) wordt onkruid plaatselijk en gericht bestookt met hete lucht, zonder het naastliggend groen aan te tasten. De cellen van het onkruid beschadigen, de plant raakt gestrest en spreekt z’n reserves aan. Gevolg: het onkruid sterft met wortel en al af door uitputting. HOB is een niet chemische, duurzame methode; niet schadelijk voor de drinkwaterkwaliteit, onze gezondheid en het milieu. Een ander pluspunt: lagere kosten voor u. Wij vertellen u hier graag meer over.

 

 

Rootwave Pro; toonaangevende oplossing in duurzaam onkruidbeheer

Donker Groen is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe, duurzame technieken om onkruid te bestrijden. Belangrijk daarbij is dat de oplossing bijdraagt aan het behoud van een leefbare aarde voor mens, dier en natuur. Met de komst van de nieuwe Rootwave Pro en de certificering van vijf experts is Donker Groen er klaar voor.

Toekomstgericht en praktisch advies

Al in de ontwerpfase van bijvoorbeeld woonwijken, bedrijventerreinen of parken kunnen we u adviseren over het minimaliseren van het toekomstig onderhoud van verhardingen. Ook denken we graag mee over een efficiënt veegplan om met minder manuren uw straten, paden, pleinen en terreinen schoon en netjes te houden. 

Zacho

Hetelucht onkruidbestrijding wordt bij Donker Groen uitgevoerd door de Zacho. Een echte alleskunner. De machine verdelgt onkruid op verschillende ondergronden als grind, trottoirs, asfalt en zandwegen. Met een werksnelheid van 4 tot 7 km per uur en een breedte van 100 tot 140cm kan de Zacho een groot gebied onkruidvrij maken. Het gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat via een kanon, onkruid wordt blootgesteld aan extreme hitte. Hierdoor wordt de gehele plant in combinatie van de wortel en de zaden aangetast en zal her-groei voorkomen worden. Ondanks de hitte is er geen brandgevaar, de machine heeft immers geen open vlam, rondslingerend afval kan door contact verkleuren en roken maar brand blijft uit.

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 0515 41 73 25

 

Omhoog