Groenrecycling - onze adviseurs in gesprek

Groenrecycling

Op zoek naar hoogwaardige compost of afgeleide producten hiervan? Of naar specialistisch advies over substraten (ondergronden)? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze brede groenervaring weten we voor iedere situatie met welk substraattype bepaalde soorten bomen, struiken en andere beplanting het beste aanslaan en floreren. Wij zijn BVOR-gecertificeerd, wat betekent dat u verzekerd bent van de hoogst haalbare kwaliteit compost en andere grondproducten. Bent u een (groen)bedrijf en wilt u snoeihout storten? Daarvoor kunt u bij ons terecht op onze locatie in Sneek.

Van afval naar compost
Gras, snoei- en resthout, stobben en andere plantaardig resten uit groenprojecten vormen wij in Sneek om tot kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Donker is het enige groenvoorzieningsbedrijf met een eigen compostering. In een proces van vijf tot zes maanden verwerken we groenafval tot waardevolle nieuwe producten zoals compost, verrijkte tuinaarde en diverse hoogwaardige soorten bomengrond. Onze groenrecyclingmethodes zijn gericht op de natuurlijke bodembehoeften en het bodemleven. Jaarlijks verwerken wij 22.000 ton groenafval.

Circulariteit van bomenzand en bomengrond

Bomenzand en bomengrond van Donker zijn vervaardigd uit zoetzand, laagveen en volledig uitgerijpte houtcompost, dat geproduceerd is uit groenafval zoals onder meer bladafval, snoeihout en boomstobbes. Het groenafval van onze projecten dient als grondstof voor de substraten die we gebruiken voor groeiplaatsen.

Geïnspireerd door de natuur

Onze boomsubstraten zijn afgestemd op de natuurlijke situatie, waardoor stadsbomen zich optimaal zullen ontwikkelen. Bosbodems zijn van nature schimmeldominant. Door een uitgekiende samenstelling van de grondstoffen van houtcompost wordt een microbiologische samenstelling gecreëerd die dichtbij de natuurlijke situatie komt.

Integrale benadering borgt kwaliteit

Door zowel het leveren en verwerken van de boomsubstraten als het aanplanten en verzorgen van de bomen in eigen beheer uit te voeren beïnvloeden wij alle facetten. Als hoofdaannemer sturen wij het gehele proces en kunnen wij de gewenste kwaliteit ook borgen.

Speciale groenrecycling machines

Bij het composteren van groenafval gebruiken we speciale machines. Van een mobiele houtchipper voor het zwaardere werk en een shredder voor het verkleinen van hout en groenafval, tot een zeefmachine voor grond en groenafval. Daarnaast beschikken we over een mobiele tafelomzetmachine die het groenafval verkleint, mengt en belucht. Deze machine is onmisbaar bij het composteringsproces.

Verhuur groenrecycling machines

Bij Donker kunt u ook terecht voor de verhuur van verschillende groenrecycling machines, al dan niet inclusief bediening. Neemt u voor meer informatie en tarieven contact met ons op.

Keurmerken

Donker is gecertificeerd met het BVOR-VA branchekeurmerk Keurcompost. Dit keurmerk waarborgt dat onze compost voldoet aan de Meststoffenwet en een aantal landbouwkundige en fytosanitaire eigenschappen. We zijn tevens in het bezit van het NL BSB-certificaat. Dit geeft aan dat wij voldoen aan de eisen van het Besluit bodemkwaliteit.

Schone grondproducten

Wij leveren gegarandeerd schone grondproducten zoals bomenzand, bomengrond, schrale grond en tuingrond (grond gemengd met compost), naast groencompost met zand en lava, grond met Grauwacke, houtchips van B-hout, rest- en snoeihout. Dit is slechts een greep uit ons brede assortiment. We kunnen ook een grondproduct op recept voor u samenstellen. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden.

Groenrecycling - verwerking door een speciale groenrecycling machine
Groenrecycling - machinist aan de slag met compost

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 0515 41 73 25

 

Hoofdkwartier Sneek

Harste 5
8602 JX Sneek

Postadres

Postbus 145
8600 AC Sneek

Contact

0515 41 73 25

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons

Omhoog