Wat is een valondergrond?

Een valondergrond is de vloer onder speel- en sportterreinen die ervoor zorgt dat het terrein veilig begaanbaar en bespeelbaar is. De keuze voor de juiste ondergrond is van essentieel belang voor de veiligheid van de gebruikers. Dankzij de innovatieve toepassing van materialen zijn er ook veel mogelijkheden om bij te dragen aan de uitstraling van het terrein.

Interesse in onze Ondergronden Catalogus?

Flexis rubbervloer in Antwerpen

Eigenschappen

Ondergronden kunnen tegen stootje. Ze bezitten dempende eigenschappen die ervoor zorgen dat valbewegingen worden opgevangen. Ook zijn ze naadloos waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Anders dan klassieke ondergronden zoals zand en boomschors zijn deze geavanceerde ondergronden daarnaast onderhoudsvriendelijker en gaan ze lang mee.

In de regel bestaat de ondergrond uit hoogwaardige materialen die bijzondere eigenschappen bezitten, zoals rubber, rubbermulch, hybride gras, kunstgras, grind of kurk. Innovaties op dit gebied gaan hard doordat de eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid snel worden verscherpt. Bij deze ontwikkelingen speelt duurzaamheid ook steeds vaker een rol. Er zijn veel mogelijkheden om circulaire principes zoals hergebruik en inzet van reststromen toe te passen, daarnaast worden de mogelijkheden van bio-based materialen steeds vaker ontdekt.

Download onze whitepaper!

Valondergronden kunnen tegen stootje. Ze bezitten dempende eigenschappen die ervoor zorgen dat valbewegingen worden opgevangen. Ook zijn ze naadloos waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Wil je álles weten over valondergronden? Download dan onze gratis whitepaper. 

Waarom een ondergrond?

Er worden door gebruikers, overheden, beheerders en wetgevers veel eisen gesteld aan ondergronden in de buitenruimte. Europese normen stellen bijvoorbeeld hoge eisen ten aanzien van het materiaal van ondergronden rondom speelvoorzieningen. Circulariteit is urgenter dan ooit. Ook ontdekken ontwerpers steeds vaker de esthetische en functionele mogelijkheden van dergelijke ondergronden.

Kleurrijke valondergrond

Denkwerk & Innovatie

Om op al deze wensen een passend antwoord te bieden, worden in hoog tempo geavanceerde producten ontwikkeld. De techniek dient in dienst van het ontwerp te staan en geen belemmering te vormen voor de creativiteit. Goed denkwerk en innovatie zijn daarvoor cruciaal.

Zodoende worden naadloze ondergronden van rubber, rubbermulch, kurk en kunstgras steeds verder geoptimaliseerd. Ze sluiten aan bij wensen die leven in de markt op het gebied van circulariteit, kleurencombinaties, toegankelijkheid, veiligheid en gewicht. Daarnaast voldoen de ondergronden ruimschoots aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over de mogelijkheden van onze ondergronden? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder jouw gegevens achter.

 

Omhoog