Valondergrond - Onze rubbervloeren worden niet glad

De veiligste valondergronden


De juiste ondergrond op uw speelplaats is van essentieel belang voor de veiligheid van de gebruikers maar draagt ook bij aan de uitstraling van het speelterrein.


Als beheerder van de speelplaats bent u verantwoordelijk voor het aanbrengen van een juiste ondergrond, overeenkomstig de NEN-EN-1177 norm. Een norm die voorschrijft dat alle speeltoestellen met een valhoogte hoger dan 60 centimeter voorzien moet worden van een valdempende ondergrond.


We houden naast veiligheid echter ook van mooie ontwerpen en leggen de lat hier voor onszelf steeds hoger. Zo komen we tot de meest veilige, mooie, creatieve en innovatieve ontwerpen voor elke denkbare oplossing én voor elk budget.

Veilige, duurzame en mooie ondergronden

Veiligheid en uitstraling

Voor de veiligheid van de gebruikers van uw speelplaats is het van essentieel belang dat deze voldoet aan de door de overheid gestelde normen. Donker Spelen is al ruim twintig jaar gespecialiseerd in de aanleg van valondergronden en in inspectie, reparatie en onderhoud van de verschillende ondergronden. Alle door ons geleverde valondergronden voldoen aan de strenge eisen van de overheid. Onze vakmensen zijn op de hoogte van alle veiligheidseisen en de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Zekerheid en veiligheid is dus door ons gegarandeerd. 

Wij houden echter ook van mooie dingen. De ontwerpers van Donker Design leggen de lat hier voor zichzelf steeds hoger en komen zo tot de meest veilige, mooie, creatieve en innovatieve ontwerpen. Voor elke denkbare oplossing én voor elk budget.

 

Duurzaam en innovatief

Denken in circulaire en duurzame oplossingen zit in ons DNA. Wij gaan altijd voor de meest groene oplossingen.

Assortiment ondergronden

U kunt bij ons terecht voor advies, ontwerp, uitvoering en onderhoud m.b.t. ondergronden. Wij werken door heel Nederland en België. Ons productassortiment ondergronden bestaat uit:

Valondergronden - Passend ontwerp voor ieder project
Valondergronden - Markeringen zijn kleurvast en leverbaar in allerlei RAL-kleuren.
Valondergronden - Sport- en speelplek
Valondergronden - 2D en 2D speelaanleidingen

Gerecycled rubber

Valdempende ondergronden worden aan het einde van hun levensduur niet gesloopt en/of verbrand. Wij recyclen dit en maken er een nieuwe ondergrond van. Hiervoor hebben we als eerste bedrijf in Europa een systeem ontwikkeld dat het mogelijk maak om het materiaal 100% te recyclen. Extra bijkomstigheid: een oude ondergrond hergebruiken voor dezelfde plek, scheelt u in de kosten.

We maken ook ondergronden van oude vrachtwagenbanden. Door het hergebruik van materialen besparen we op energie en hebben geen rubber meer nodig die met vervuilende voertuigen van de tropen naar Nederland wordt verscheept.

De lijmen waarmee we de rubberen ondergronden bevestigen, zijn oplosmiddelvrij en voldoen aan de hoogst gestelde eisen op het gebied van milieu en gezondheid.

 

Ondergrond matrassen

Wij gebruiken de Aslon-refoam valondergrond als valdemping onder ons kunstgras. Deze ondergrond is gemaakt van gerecyclede matrassen. En als ze hun beste tijd hebben gehad, dan recyclen we ze gewoon opnieuw. De matrassen zijn afkomstig van Retour Matras. Dit bedrijf recyclet ingezamelde matrassen tot nieuwe grondstoffen, waaronder het PU foam. Mede dankzij investeringen door IKEA en afvalverwerker Renewi recyclet RetourMatras jaarlijks een miljoen matrassen. Dat is goed voor vijf miljoen kilo foam. In samenwerking met Hecmar, leverancier van tuinmaterialen, maken we hiervan de Aslon-refoam valondergronden.

 

90% besparing van fossiele grondstoffen

Door dit soort innovaties op het gebied van duurzaamheid en circulariteit besparen we ruim 90% op het gebruik van nieuwe fossiele grondstoffen. Als marktleider vinden wij dat we het aan onze stand verplicht zijn door te gaan met innoveren totdat we volledig (100%) circulair zijn.

Onderhoud

Onderhoudsarm

Onze ondergronden zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Ze vragen een bepaalde mate van onderhoud. Door onderhoud blijft de kwaliteit goed, de garantie behouden en gaat de ondergrond lang mee. Bij Donker Groep kunt u een onderhoudscontract afsluiten. Daarbij profiteert u van verschillende voordelen:

  • Verlenging van de garantie tot maximaal 5 jaar na aanleg;
  • Gratis inspectie van de ondergrond;
  • Gratis reparaties van schades kleiner dan 10 cm2;
  • Gespecialiseerd onderhoud met professioneel materieel.

Wij werken ook voor

Omhoog