Over ons

Voor een leven lang mooi groen

 

Verticaal groen is een goede manier om uw gebouw van binnen of buiten spectaculair te vergroenen. Door de verticale toepassing kunt u grote hoeveelheden planten kwijt zonder dat u kostbaar (kantoor)vloeroppervlak verliest.

 

In samenwerking met eindgebruikers, architecten of ontwikkelaars kunnen onze designers en adviseurs het gehele ontwerptraject ondersteunen. De architectonische waarden van het gebouw, de door u gewenste sfeer, materialen en beleving vormen samen met de klimatologische situatie het uitgangspunt voor ons ontwerp, met als doel: een unieke, groene ruimte waar mensen graag werken, samenkomen en verblijven.

Achtergrond

Hans Andersson en Johan Svensson richtten Green Fortune in 2004 op in Stockholm, Zweden. Vanuit een passie voor ontwerpen en het streven naar groenere steden, gingen de twee pionierende Zweden op zoek naar oplossingen om die twee componenten te verenigen. Het resultaat was een zelf ontwikkeld systeem voor groene wanden die design en functie op fraaie wijze verbindt. Tot op de dag van vandaag blijft innovatie en productontwikkeling een van de hoofdpijlers van Green Fortune en daarmee is het bedrijf een specialist geworden in verticale en innovatieve groenoplossingen met inmiddels honderden gerealiseerde projecten wereldwijd.

 

In 2008 haalde Eelco Schutter Green Fortune naar Nederland. Uit een gezamenlijke duurzame visie ontstond de zelfstandige Nederlandse tak die sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Green Fortune Nederland heeft in de afgelopen jaren met vele gerenommeerde architecten, klanten en bouwbedrijven samengewerkt. Zo hebben wij onze producten mogen leveren aan de Rabobank, de Bijenkorf, IKEA, Deutsche Bank, de NS, Avrotros, Nike en vele anderen.

 

In 2019 heeft Donker Groep, Green Fortune Nederland, de expert op verticaal groen overgenomen. Hiermee wordt de bestaande samenwerking bekrachtigd en deze overname past erg goed binnen het productaanbod.

Urban Cultivation

In steden en gebouwen die ontwikkeld worden ten behoeve van de mens zullen planten altijd een rol spelen. Om planten succesvol te integreren moeten ze vanaf het begin van het proces worden meegenomen. Bij Green Fortune zijn we overtuigd van de vele voordelen van planten in de gebouwde omgeving en proberen we altijd met oplossingen te komen die deze voordelen combineren met prachtige ontwerpen. Gerenommeerde bedrijven, architectenbureaus en ontwikkelaars weten ons te vinden vanwege onze unieke producten en oplossingsgerichte aanpak.

Leafs only look - Het Green Fortune plantentextiel is speciaal ontworpen om een natuurlijke groene muur te creëren waarin alleen de planten zichtbaar zijn.
Akoestisch voordeel - Veel van onze klanten zijn aangenaam verrast door de akoestische voordelen van onze plantenwand.
Naadloze integratie - Met oog voor detail streven wij naar perfecte integratie van de plantenwand met de muur en de rest van het gebouw

Werkzaamheden

    

  • 12 x per jaar, of afwijkend wanneer gewenst.
  • Hoofdactiviteiten onderhoud; snoeien, check en aanpassen irrigatie en voedingsstoffen, vervangen slechte planten en controle onderhoudssysteem.
  • Alle benodigde tools, ook hoogwerkers worden door Green Fortune geregeld en vallen binnen het onderhoudscontract.
  • Wij streven naar zo duurzaam mogelijk onderhoud. Onze medewerkers reizen dan ook voornamelijk met het Openbaar vervoer of de fiets.

Wij werken ook voor

Meer informatie


We zijn al jaren bezig om prachtige groene ruimtes te maken en te onderhouden met als hoofddoel: Urban Cultivation.

 

Wilt u meer informatie over verticaal groen, andere oplossingen of onderhoud? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 0313 69 61 81.

 

Omhoog