Biodiversiteit is belangrijk voor de natuur

Eerste lichting NL Terreinlabel Experts opgeleid

 

Op 11 februari 2020 heeft de eerste lichting NL Terreinlabel Experts bij IPC Academy in Arnhem de bijbehorende cursus afgesloten. Met de opgedane kennis zijn de cursisten in staat de methodiek toe te passen binnen hun werkzaamheden om daarmee meerwaarde te creëren voor hun opdrachtgevers.

NL Terreinlabel brengt de duurzaamheidsambities van een bestaand of toekomstig terrein in kaart. Een zestal indicatoren zorgt ervoor dat relevante aspecten van samenhangende duurzaamheid worden meegewogen. Op deze manier wordt de huidige situatie inzichtelijk en kunnen ambities voor een toekomstbestendige leefomgeving worden omgezet in meetbare doelen.

 

Grootschalige toepassing
Tot voor kort lag de beoordeling in handen van de projectleiders van NL Greenlabel. Maar om een grootschalige toepassing van de methodiek mogelijk te maken, is besloten om externe partijen middels een licentie-constructie de gelegenheid te geven om zelf met NL Terreinlabel aan de slag te kunnen gaan. NL Greenlabel blijft beheerder van het beoordelingsmodel en beoordeelt als onafhankelijke partij, in de rol van assessor, de terreinen en geeft het certificaat af.

 

NL Terreinlabel Expert
De opleiding ‘NL Terreinlabel Expert’ aan de IPC Academy is in het leven geroepen om externe partijen in de gelegenheid te stellen de methodiek toe te passen. Dit keer waren er met name deelnemers vanuit de grotere hoveniers, zoals Donker Groep en BTL. Na het afronden van de tweedaagse cursus beschikken de deelnemers over kennis van samenhangende duurzaamheid en hebben ze inzicht in de werking en de mogelijkheden van de integrale toepassing van de methodiek.

 

Lancering website
Tijdens de laatste bijeenkomst voor de NL Terreinlabel Experts in opleiding werd tevens de nieuwe website over het NL Terreinlabel gelanceerd: www.nlterreinlabel.nl. Naast algemene informatie over de methodiek bevat de website een overzicht van alle opgeleide NL Terreinlabel Experts.

Gratis quick scan

Ter introductie van het NL terreinlabel geven we 100 keer een gratis duurzaamheidsscan weg ter waarde van 400 euro. Een mooie kans om in kaart te brengen wat er mogelijk is voor het terrein van jouw organisatie. Kans maken? Laat dan je gegevens achter.

Wadi dient als bufferings- en infiltratievoorziening
Bloembollen voor het bevorderen van de biodiversiteit
Sander Werkhoven

Meer weten over NL Terreinlabel?

Sander Werkhoven
Key Accountmanager Spelen en Valondergronden

0515 41 73 25
Omhoog