Sample 9
Groene samenwerking tussen Donker Groep en Groenendijk Bedrijfskleding

Groene samenwerking tussen Donker Groep en Groenendijk Bedrijfskleding

Wie oog heeft voor het groene leven, ontdekt duizenden kleuren bij Donker Groep. Donker Groep is altijd op zoek naar een groene en gezonde beleving, zowel binnen als buiten, voor iedereen mogelijk te maken.

 

Wat Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep samen gemeen hebben als hoger doel is een bijdrage leveren aan het behoud van een leefbare aarde voor mens, dier en plant. Een belangrijke voorwaarde van de samenwerking was dan ook het doorvoeren van een aantal duurzame elementen omtrent de bedrijfskleding.

 

Met de komst van de nieuwe bedrijfskleding is gekeken naar: kwaliteit, draagcomfort, functionaliteit, uitstraling en uiteraard duurzaamheid. De bovenkleding voor de hoveniers en uitvoerders sluit volledig aan bij de  nieuwe huisstijl van Donker Groen. De kleuren groen die verwerkt zijn ogen fris en geven een duurzame uitstraling. Onze eigen medewerkers stonden zelf aan de basis van de nieuwe kleding: zij beoordeelden en testen de kleding op draagcomfort en bewegingsvrijheid.Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - Belangrijke voorwaarde was het doorvoeren van een aantal duurzame elementen.
Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - Onze medewerkers beoordeelden en testen de kleding.
Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - Draagcomfort en bewegingsvrijheid getest door onze medewerkers.
Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - Gezamenlijk een stap naar een leefbare aarde voor mens, dier en plant.
Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - Met de komst van de nieuwe bedrijfskleding is gekeken naar: kwaliteit, draagcomfort, functionaliteit, uitstraling en uiteraard duurzaamheid.
Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - De bovenkleding voor de hoveniers en uitvoerders sluit volledig aan bij de nieuwe huisstijl van Donker Groen.
Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep - De kleuren groen die verwerkt zijn ogen fris en geven een duurzame uitstraling.

De nieuwe bedrijfskleding is in goede omstandigheden geproduceerd, en dit is ook zeker geborgd! Maar wat verstaan Donker Groep en Groenendijk Bedrijfskleding dan onder goede omstandigheden? Zij hanteren onder andere de volgende aandachtspunten; er is geen gebruik gemaakt van kinderarbeid en excessief overwerk maar wel rekening gehouden met een veilige werkomgeving en goede lonen, etc.

 

Daarnaast maakt Donker Groep gebruik van het retour service programma van Groenendijk, TextilePoint. Wanneer de kleding gedragen is verleng je de levensduur van de gedragen kleding door het in te zamelen in de TextilePoint-zakken. In samenwerking met FermWerk – een instantie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – wordt de kleding gesorteerd op materiaal. Vervolgens worden deze gescheiden stoffen periodiek opgehaald door de verwerkingsbedrijven die de kleding verwerken tot bijvoorbeeld picknickbanken of stoelen, maar ook laptophoezen en vulling voor stoelen in de automobiele industrie. Kortom, het inzamelen en inleveren van afgeschreven kleding loont en draagt bij aan de verduurzaming van bedrijfskleding!

 

Met de nieuwe bedrijfskleding zetten Groenendijk Bedrijfskleding en Donker Groep gezamenlijk een stap naar een leefbare aarde voor mens, dier en plant.

Omhoog