Medewerkerspartici-patie Donker Groep succes

In 2019 is na overname van het aandelenpakket van de familie Donker een nieuwe structuur voor de Donker Groep opgericht. Hierin behoudt DGA Anja Kanters 25% van de aandelen met een prioriteit ten behoeve van de zeggenschap. Het overige deel, 75%, is beschikbaar voor directie en medewerkers in de vorm van certificaat-aandelen vanuit een daartoe opgerichte Stichting. Bij de eerste handelsronde is van dit deel nu 80% in bezit van de medewerkers gekomen.
“Na figuurlijk nu ook letterlijk eigenaarschap onder het motto: samen succes maken én delen. Voor mij de gewenste structuur voor de toekomst van een mooi en zelfstandig bedrijf; dat zou ik vaker willen zien. Mensen maken bij ons het verschil en zijn ons belangrijkste kapitaal.” aldus Anja Kanters.

Nieuw: Donkergroen gaat verder als Donker Groep
Gezien de groei en marktontwikkelingen voor onze architectuur- en interieurbeplantingssegment gaan we vanaf 30 september verder als Donker Groep vanuit drie divisies: Donker Groen, Donker Design en Donker Interieur.
Op dit moment werken er bij Donker Groep ruim 850 medewerkers. In het hoogseizoen loopt dit aantal op tot ruim 1000. Donker is actief met ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen, terreinen, wijken, speelterreinen, dak- en gevelgroen en binnentuinen voor B2B. Bevlogen en koersvast op weg naar een duurzame toekomst vanuit haar missie om in 2035 volledig circulair te functioneren. Groen maakt gelukkig.

Omhoog