Midgetgolfbaan gedoneerd aan Moeder Theresa Centrum in Macedonië

 

Landal Het Land van Bartje in Ees ondergaat een grote renovatie. Onlangs werd het entreegebied al vernieuwd en op dit moment wordt gewerkt aan de renovatie van een groot speelveld inclusief pumptrack. Ook de midgetgolfbaan wordt vernieuwd.

 

Er komt een geheel nieuwe, ruim opgezette midgetgolfbaan bestaande uit 15 uitdagende banen. Afgelopen weekend werd de oude baan verwijderd, maar wel met een wel heel bijzondere bedoeling.

Oude golfbaan hergebruikt

Roel Metselaar, voorman van Donker Groen bij het project Land van Bartje tipte de stichting Microdonia over de oude midgetgolfbaan. Microdonia is een organisatie bestaande uit 20 ondernemers die zich ten doel hebben gesteld de werkgelegenheid in Macedonië te stimuleren door initiatieven, bedrijven en instellingen in het Balkanland te helpen. Naast de steun voor het bedrijfsleven, worden er jaarlijks een aantal projecten uitgevoerd die het label “humanitaire hulpverlening” dragen.

 

Dat is het geval met de midgetgolfbaan van recreatiepark Land van Bartje. In plaats van deze oude baan weg te gooien, werd deze gedoneerd aan Microdonia.

 

Samen met Lobke Martijn, project assistent van Landal Het Land van Bartje, Parkmanager Inge van der Greft en Thijs Zomer, directeur van Microdonia werd een plan van aanpak gemaakt.

Exploitatieproject voor plaatselijke bevolking

Afgelopen zaterdag was het zover en werd de golfbaan met hulp van nagenoeg alle leden van de stichting en voorman Roel Metselaar uitgegraven en ingeladen.   

 

Deze banen worden hier in Nederland gerenoveerd, waarna de banen op transport gaan naar Gevgelija, gelegen in het zuidoosten van Macedonië. Daar worden de banen geschonken aan het Moeder Theresa Centrum, een dagverblijf voor kinderen met een verstandelijke beperking.

 

Het dagverblijf zet zich in om kinderen met een handicap een beter leven te geven. Samen met de kinderen worden activiteiten ondernomen, zoals het onderhouden van een kinderboerderij, het produceren van groentes in de moestuin en straks de exploitatie van de midgetgolfbaan voor de plaatselijke bevolking.

 

We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. Het geeft veel voldoening om gebruikte materialen niet zomaar weg te gooien, maar te renoveren en in te zetten op plekken waar, in dit geval de midgetgolfbaan, opnieuw voor veel blije gezichten gaat zorgen.

 

 

Omhoog