Onderweg naar 100% elektrisch handgereedschap

In 2020 zijn we gestart met het elektrificeren van ons handgereedschap. Inmiddels zijn onze vestigingen grotendeels voorzien van elektrische bosmaaiers, bladblazers, heggenscharen en motorzagen. Een belangrijke stap omdat wij onszelf ten doel hebben gesteld dat we eind 2024  voor minimaal 90% werken met 100% elektrisch handgereedschap.

 

Om over te stappen naar accu gedreven machines zijn we allereerst de markt gaan verkennen. Daar waar benzine gedreven machines de norm zijn en accu gedreven machines nu nog de trend is, zijn we op zoek gegaan naar een partner die machines kan leveren op basis van kwaliteit, capaciteit, flexibiliteit en duurzaamheid.

 

Wanneer je een luide, ronkende bosmaaier gewend bent, dan stap je niet zonder enige scepsis over naar een elektrische variant.  Daarom zijn we samen met de werkgroep zorgvuldig te werk gegaan.

"Verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je met elkaar!"

Onze missie is een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onze leef- en werkomgeving. Dat bereiken we met elektrisch handgereedschap onder andere door onze werkzaamheden bij scholen, zorgcentra, gemeenten etc. met een minimale geluidsproductie uit te voeren en waar mogelijk CO2 neutraal  te werken. Daarnaast is het gewicht van de elektrische machines ten opzichte van de benzine varianten aanzienlijk lager, wat de gezondheid van onze medewerker volop ten goede komt.

 

We hebben daarom diverse merken en machines uitgebreid laten testen door onze eigen hoveniers en voormannen.

 

Zien is geloven, en na een positieve testfase zijn we met enkele leveranciers het gesprek aan gegaan om vervolgens een samenwerking met STIHL Nederland vast te leggen, waarbij de service en dienstverlening wordt uitgevoerd door Poel Bosbouw en van Blitterswijk. 

 

Inmiddels voeren we onze werkzaamheden steeds meer uit met ons elektrisch handgereedschap met positieve reacties tot gevolg van onze eigen medewerkers als ook onze klanten en gewoon de voorbijganger op de stoep of de picknickers in het park.  Het werken met elektrisch handgereedschap is dan ook iets waar we trots op zijn.


Verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je met elkaar!

 

 

Broer Voolstra

Hoofd Inkoop

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 0515 41 73 25

 

Omhoog