Sample 9
Anja Kanters uitgeroepen tot Greenfluencer 2019.

Overname Boom & Tuintechniek ’t Harde

Donker Groep neemt per 1 april 2020 de activiteiten over van Boom & Tuin Techniek ’t Harde, actief op het gebied van Boomverzorging en Tuinaanleg.


Donker Groep is een landelijk werkend familiebedrijf van creatieve groendenkers en doeners. Donker Groep werkt vanuit drie divisies: Donker Groen, Donker Design en Donker Interieur en 26 locaties verdeeld over Nederland en België met ruim 800 medewerkers, in het seizoen aangevuld met ZZP en uitzendkrachten tot ruim 1.000 medewerkers. Het hoofdkwartier is gevestigd in Sneek.


Boom & Tuin Techniek ‘t Harde is een specialistisch groenbedrijf en houdt zich sinds de oprichting in 2000 bezig met de combinatie van boomverzorging en hovenierswerkzaamheden. Op het gebied van boomverzorging is Boom & Tuin Techniek ‘t Harde gespecialiseerd in het snoeien, vellen en verplanten van bomen, het uitvoeren van controles en onderzoekswerkzaamheden (VTA veiligheidsinspecties, Boom Effect Analyses en Rapportages) en bestrijden van de eikenprocessierups.

 

Om verder uit te breiden en aan de vraag van de markt te voldoen was Boom & Tuin Techniek ‘t Harde op zoek naar een partij die vanuit dezelfde kernwaarden en instelling de werkzaamheden kan voortzetten. De medewerkers werken vanaf 1 april bij Donker Groen Zwolle. Boom & Tuin Techniek ‘t Harde blijft voorlopig vanuit ’t Harde opereren.
Mario Visch van Boom & Tuin Techniek ‘t Harde: “Ik ben erg blij met deze samenwerking, we verstaan elkaar goed en kunnen vanuit deze nieuwe samenstelling de markt nog beter bedienen. Ik zie uit naar het werken voor Donker Groep”.


Donker Groep is een top-3 speler, innovatief en kerngezond en heeft ambitie om door te groeien met sterke proposities en groenoplossingen. Anja Kanters, algemeen directeur van Donker Groep: “Wij zijn erg blij met de overname van Boom & Tuin Techniek ‘t Harde; de waarden en overtuigingen van een familiebedrijf die ook bij Boom & Tuin Techniek ’t Harde aanwezig zijn, zijn kenmerkend voor hoe we zijn en hoe we willen werken voor onze klanten, daarom past deze overname erg goed in onze groeiambitie. Het is onze wens om een stevige rol te gaan spelen in de bomenmarkt en met deze overname komt hier een versnelling in."

Omhoog