Samenwerking met Koninklijke Visio

Afgelopen November kwamen wij in contact met Janny Pepping van Visio, omdat de er al een tijdje de wens was om een samenwerking aan te gaan. Freddie kon vanwege de Corona niet meer overal aan het werk en hij vindt het fantastisch om in de tuin aan de slag te gaan. In December zijn we gestart met een proef samen met Pascal, één van de hoveniers van Donker Groen. Dit beviel zo goed dat we nu officieel een Overeenkomst begeleid werk hebben getekend.

Officieel begeleid werkenplek

Freddie heeft nu officieel een nieuwe begeleid werkenplek, vanuit W&D Noord bij hoveniersbedrijf Donker Groen. Donker Groen onderhoudt alle buitenterreinen van Visio.

 

De betrokken partijen hebben met elkaar de ‘Overeenkomst Begeleid Werken’ ondertekend: namens Visio: manager W&D Esther Boers, namens Donker Groen: projectleider Jan Cazemier en vestigingsleider Ramon Hoiting en natuurlijk heeft Freddie zijn handtekening in 3-voud mogen zetten.

 

Dit allemaal met de nodige voorzorgsmaatregelen, een doos lekkere ‘Celebrations’ ter traktatie én een fotoshoot voor de boerderij. Een mooi officieel moment van deze mooie nieuwe samenwerking!

 

 

Stap voor stap meer leren over het vak

Freddie versterkt het team van Donker Groen iedere dinsdag op het terrein van De Brink. Inmiddels hebben ze met elkaar al heel wat belangrijke klussen uitgevoerd: bladruimen met hark én bladblazer, snoeiwerkzaamheden en het wieden van onkruid.

 

Freddie ontvangt zijn opdrachten van Donker Groen voorman Pascal. Daarnaast wordt hij, zo nodig, ondersteunt door zijn jobcoach Janny Pepping. Met enige regelmaat hebben Freddie, Pascal en Janny overleg en om de paar maanden heeft Freddie een officieel evaluatiemoment met hen en met de projectleider van Donker Groen, Jan Cazemier.

 

Het komend jaar gaat men samen met Freddie onderzoeken of het ook mogelijk is dat Freddie met een bladblazer en een bosmaaier kan werken en vervolgens dan ook de nodige certificaten kan behalen. 'We gaan stap voor stap Freddie kennis laten maken met het werk op het terrein. Van onderhoud tot aanleg. Van het bladbladen met de bladblazer tot het grasmaaien', aldus Jan Cazemier. 

 

 

'Ze kunnen mij niet missen..'

Oók deze dinsdag is Freddie weer druk aan het werk met zijn collega’s van Donker Groen. Freddie is trots op zijn nieuwe kleding en wat hij heeft bereikt:

 

‘Ik werk elke dinsdag van 9.30 tot 14.30 uur. In het begin heb ik eerst een proeftijd gedaan. Toen keken ze eerst hoe ik het werk deed. En toen waren Pascal, Jan en de directeur van Donker Groen tevreden. Toen kregen we een gesprek en hebben we de handtekeningen gezet. En er werden foto’s gemaakt. En ik heb toen ook bedrijfskleding gekregen: werkschoenen, een broek, t-shirts, sweaters en een goede werkjas.

 

Ik kan goed met mijn collega’s opschieten en ik vind het leuk werk! Wat ik het leukste vindt? Van alles, je krijgt een opdracht en dat doe je gewoon, ja. En de collega’s van de boerderij zijn óók tevreden met mijn conciërge werk daar. Ook Janny is tevreden en manager Gerard is tevreden, ze kunnen mij niet missen! Ik wilde eerst 3 weken vakantie nemen, maar dan komen ze in de problemen, hahaha.’

Omhoog