TOP 3

PRIJZENWINNAARS


2020 was in vele opzichten een bewogen jaar. Ook bij ons was de ontwikkeling van het coronavirus het gesprek van de dag. Maar er waren ook veel positieve ontwikkelingen, mijlpalen waaraan we ons als bedrijf konden optrekken en die een glimlach op ons gezicht toverden.

 

Deze drie projecten van ons droegen dit jaar bij aan het behalen van prestigieuze onderscheidingen. En daar zijn we trots op.

 

 

Project 1.

Project The Attic - Een groen kantoorlandschap in een historisch pand

     

The Attic, Rotterdam


Upfield, het moedermerk achter merken als Becel en Blueband, is gevestigd in een kantoorruimte in Rotterdam. Deze kantoorruimte bevindt zich op de zolderverdieping van een oud fabriekspand. Het interieur is getransformeerd in een modern kantoorlandschap waarbij de historische elementen zijn behouden. In samenwerking met de architect, Johan De Wachter Architecten, maakte Donker Interieur een groen voorstel voor dit pand en voerde dit vervolgens ook uit.

 

In augustus werd het Upfield kantoor 'the Attic' door de Architizer bekroond met een A+ award in de categorie 'Kantoor interieur'.

Project 2.

Circl ABN Amro, Amsterdam

   

Circl ABN Amro, Amsterdam


Met het project Circl is niet alleen een gebouw en buitenruimte gemaakt: het gebouw heeft vele duizenden mensen in beweging gezet. En daarmee ook de omgeving. De impact van het gebouw, de functie die het vervult en de wijze waarop het Circl team daar invulling aan geeft, dijt steeds verder uit.

 

De impact van “het gebouw dat een beweging werd” is zó groot dat het internationale Urban Land Institute Circl de Europe Award for Excellence 2020 heeft toegekend.

 

Project 3.

LocHal de Beste Bibliotheek van Nederland

   

LocHal, Tilburg


Bibliotheek LocHal huist niet alleen een groot aantal boeken, maar is vooral ook een bijzondere en fijne leer-, werk- en ontmoetingsplek. De beplanting draagt hier zeker aan bij. De oude hal in Tilburg die werd omgetoverd tot bibliotheek en ‘huiskamer voor de stad’. Donker Design maakte een ontwerp voor de binnenbeplanting en Donker Interieur verzorgde de uitvoering.

 

Bibliotheek LocHal werd in oktober van dit jaar uitgeroepen tot ‘Beste bibliotheek van Nederland’.

 

Omhoog