TOP 5

INSPIRERENDE GROEN PROJECTEN


Donker Groep realiseert duizenden groen projecten per jaar. Maandelijks zetten we voor u een aantal projecten op een rij die door ons zijn gerealiseerd. Projecten die bijzonder zijn qua vorm, inhoud of een mooi verhaal hebben. Grote en kleine projecten qua omvang en investering. Maar bovenal projecten die we u als Donker Groep graag laten zien om te inspireren.  

Project 1.

Project Funenpark - Een speelparadijs met uitdaging

     

Funenpark, Amsterdam-Centrum


Een uniek speelparadijs in het centrum van Amsterdam. De aanleg van de speciaal voor het Amsterdamse Funenpark ontworpen speeltuin was voor Donker Groen met al haar ervaring een bijzonder project. Donker Groen sloot al in een vroegtijdig stadium aan om het ontwerp van architect Bram Breedveld van Landlab te realiseren. Het werd een intensieve samenwerking met onder andere ingenieursbureau Witteveen+Bos, bewoners en gebruikers van de speeltuin.

Project 2.

ING Hoofdkantoor Cedar - Amsterdam Zuidoost

   

Hoofdkantoor ING - Cedar, Amsterdam-Zuidoost


Samenwerken, connectiviteit en innovatie: dat zijn de uitgangspunten van Cedar, het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost. Benthem Crouwel Architects ontwierp een open gebouw met vijf verdiepingen dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde delen, met elk een atrium. Hofman Dujardin tekende voor het interieur, dat met het gebruik van platforms vorm geeft aan de nieuwe manier van werken die ING omarmt. Donker Interieur was verantwoordelijk voor de groeninrichting; een belangrijke laatste schakel die de vele transparante ruimtes met elkaar verbindt en tot leven brengt.

Project 3.

Het Clausplein is een plek geworden waar je wil zijn

   

Clausplein, Eindhoven


Van een vrijwel volledig versteend plein met amper beplanting en extremen in temperatuur en wind naar een groene, duurzame plek waar je wil verblijven. Donker Groep kreeg van de gemeente Eindhoven de opdracht voor de herinrichting van het Clausplein in Eindhoven. In samenwerking met onder andere specialisten van de gemeente ontwierp en realiseerde een multidisciplinair projectteam een plein waar tegenwoordig wél gebruik van gemaakt wordt. 

Project 4.

Floriworld Aalsmeer

   

Floriworld, Aalsmeer


In Aalsmeer opent dit jaar FloriWold haar deuren, een groene ‘experience’ met het doel bezoekers uit binnen- en buitenland het hele jaar door te trakteren op al het goeds dat bloemen en planten ons te bieden hebben. FloriWorld is het resultaat van een samenwerking tussen Royal Flora Holland, Bloemenbureau Holland, Koninklijke VolkerWessels, KondorWessels Projecten en Dutch Experience Group. Donker Groep was medeverantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de binnen- en buitenruimte; een integraal project waar zowel Donker Design, Donker Interieur, Donker Groen, als onze gerenommeerde dochteronderneming Green Fortune bij betrokken zijn.

Project 5.

Euvelgunne, duurzaam industrieterrein

   

Euvelgunne, Groningen


Hoe maken we van een vrijwel verhard bedrijventerrein een klimaatadaptief gebied dat wateroverlast beter aankan, hittestress vermindert én er mooier uit gaat zien? Dat vraagstuk legden de partijen van project Riolering Euvelgunne (o.a. de Gemeente Groningen, Waterschap Noorderzijlvest, Waterschap Hunze en Aa’s, Vereniging Bedrijvenpark ZuidOost en Regio Groningen-Assen) bij projectleider Earth Care Solutions neer. In samenwerking met Mijn Waterfabriek ontwerpt en realiseert Donker verschillende innovatieve groen- en wateroplossingen die bedrijventerrein Euvelgunne in Groningen klimaatbestendig maken.

Omhoog