De Linne

Project De Linné - Donker Design - Natuurinclusieve, duurzame en klimaatrobuuste stad
Project De Linné - Donker Design - Een grote gemeenschappelijke semi-openbare binnentuin
Project De Linné - Donker Design - Groene gevels, retentiedaken en hoge mate van natuurinclusief bouwen gaf een sterke relatie met de omgeving en stedelijke ecologie
Project De Linné - Donker Design - Donker Design mocht in 2018 deel uitmaken van het ontwikkelingsteam voor het plan De Linné aan de Polderweg te Amsterdam

OPDRACHTGEVER

De Nieuwe VOC

LOCATIE

Amsterdam

JAAR

2018

ONTWERP

Donker Design

Donker Design mocht in 2018 deel uitmaken van het ontwikkelingsteam voor het plan De Linné aan de Polderweg te Amsterdam. Het team bestond uit: De Nieuwe VOC, Thijs de Zeeuw, Donker Design, Bordewijk De Adviseurs, ToekomstBouw en Gerrie Starreveld.

 

Het voorstel van het projectteam was een robuust, groen en duurzaam gebouw. Met dit gebouw werd bijgedragen aan de natuurinclusieve, duurzame en klimaatrobuuste stad. Een grote gemeenschappelijke semi-openbare binnentuin, de groene gevels, retentiedaken en hoge mate van natuurinclusief bouwen gaf een sterke relatie met de omgeving en stedelijke ecologie. Het werken in dit mooie team was een feest om te ervaren. Het plan is door gemeente Amsterdam als runner-up beoordeeld.

 

Gerelateerde projecten

Omhoog