Toepassingen ondergronden

 

De juiste ondergrond op uw terrein is van essentieel belang voor de veiligheid van de gebruikers maar draagt ook bij aan de uitstraling van het terrein.

 

We houden naast veiligheid echter ook van mooie ontwerpen en leggen de lat hier voor onszelf steeds hoger. Zo komen we tot de meest veilige, mooie, creatieve en innovatieve ontwerpen voor elke denkbare oplossing én voor elk budget.

Donker Ondergronden - Toepassingen
Donker Ondergronden - Ondergronden voor Speelterreinen

Spelen

 

Een veilige ondergrond op uw speelplaats is van groot belang voor de veiligheid van de gebruikers. Daarnaast draagt het bij aan de uitstraling en gebruik van het speelterrein door het gebruik van kleur. De beheerder van speelplaatsen is verantwoordelijk voor het aanbrengen van een juiste ondergrond, overeenkomstig de NEN-EN-1177 norm. Er zijn vele soorten ondergronden te gebruiken voor valdemping die voldoen aan deze eisen:

Zorg

 

Een veilige ondergrond voor bijvoorbeeld verzorgingstehuizen is van groot belang. Zo'n ondergrond voldoet aan een aantal kenmerken: Het is van belang dat het pad geen obstakels en verhogingen bevat voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of met een rollator lopen. Daarnaast zijn slechtzienden geholpen als het pad andere kleur heeft dan de omgeving. Verder mag de ondergrond geen naden en randen hebben. Deze ondergronden zijn bijzonder geschikt voor toepassing in de zorg:

Donker Ondergronden - Ondergronden voor de Zorg
Donker Ondergronden - Ondergronden voor Waterspeelplaatsen

Waterspeelplaatsen


Bij een waterspeelplaats onderscheiden we twee soorten ondergronden enerzijds heb je de natuurlijke speelplek met bv. een waterpomp. Anderzijds is er de opkomst van de sprayparks, met meer waterspuiters, vaak in een stedelijke omgeving of bij recreatie of horeca. Afhankelijk van het type waterspeelplaats zijn er een aantal soorten ondergronden te gebruiken: 

Urban Sports

 

Er komt steeds meer aandacht voor sport en bewegen in de openbare ruimte. Een veilige ondergrond is hierbij van groot belang voor de veiligheid van de gebruikers. Daarnaast draagt de ondergrond bij aan de uitstraling en gebruik van de locatie door het gebruik van kleur.  Er zijn verschillende soorten ondergronden te gebruiken voor Urban Sports:

Donker Ondergronden - Ondergronden voor Urban Sports
Donker Ondergronden - Ondergronden voor Daktuinen

Daktuinen


Eén van de meest aansprekende trends op het gebied van groendaken zijn daktuinen en dakparken. Vele iconische natuurinclusieve bouwprojecten omvatten tuinen en daken die voor bewoners, medewerkers of andere gebruikers toegankelijk zijn. De ondergrond speelt hierin een belangrijke rol om de toegankelijkheid of het gebruik van de daktuin te te vergroten. Er zijn hiervoor verschillende soorten ondergronden te gebruiken:

Speciale ondergronden

 

Donker Ondergronden heeft veel uitdagende projecten voorzien van oplossingen waarin de basis ligt van materiaal waarvan onze ondergronden worden gemaakt. Van speciale figuren voor een "dinosaurus vindplaats" als het aanleggen van een looppad met vloerverwarming om deze begaanbaar te houden in winterse omstandigheden Ons eigen ontwikkelcentrum in Utrecht denkt graag met u mee en is op de hoogte van de vele mogelijkheden van de verschillende materialen. 

Donker Ondergronden - Speciale Ondergronden

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 0515 41 73 25

 

Omhoog