Toepassingen ondergronden

De juiste ondergrond op jouw terrein is van essentieel belang voor de veiligheid van de gebruikers maar draagt ook bij aan de uitstraling van het terrein. We houden naast veiligheid echter ook van mooie ontwerpen en leggen de lat hier voor onszelf steeds hoger. Zo komen we tot de meest veilige, mooie, creatieve en innovatieve ontwerpen voor elke denkbare oplossing én voor elk budget.

Donker Ondergronden - Toepassingen

Valondergrond

Een valondergrond is de vloer onder speel- en sportterreinen die ervoor zorgt dat het terrein veilig begaanbaar en bespeelbaar is. Het doel van deze ondergronden is natuurlijk dat er op wordt gelopen, gerend, gedribbeld en ja, soms ook gevallen. Daar zijn ze voor gemaakt. Hoogwaardige valondergronden worden echter speciaal ontworpen met het oog op meerdere functies.

Gratis Sample Box!

Met deze samples krijg je een goed beeld van onze ondergronden Flexis rubbervloer, Softbark rubbermulch, Corkeen Play kurkvloer en Terragryn grindvloer.

Donker Ondergronden - Ondergronden voor de Zorg

Zorg

Een veilige ondergrond voor bijvoorbeeld verzorgingstehuizen is van groot belang. Zo'n ondergrond voldoet aan een aantal kenmerken: Het is van belang dat het pad geen obstakels en verhogingen bevat voor mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of met een rollator lopen. Daarnaast zijn slechtzienden geholpen als het pad andere kleur heeft dan de omgeving. Verder mag de ondergrond geen naden en randen hebben. Deze ondergronden zijn bijzonder geschikt voor toepassing in de zorg:

Waterspeelplaatsen

Bij een waterspeelplaats onderscheiden we twee soorten ondergronden enerzijds heb je de natuurlijke speelplek met bv. een waterpomp. Anderzijds is er de opkomst van de sprayparks, met meer waterspuiters, vaak in een stedelijke omgeving of bij recreatie of horeca. Afhankelijk van het type waterspeelplaats zijn er een aantal soorten ondergronden te gebruiken: 

Donker Ondergronden - Ondergronden voor Waterspeelplaatsen
Donker Ondergronden - Ondergronden voor Urban Sports

Urban Sports

Er komt steeds meer aandacht voor sport en bewegen in de openbare ruimte. Een veilige ondergrond is hierbij van groot belang voor de veiligheid van de gebruikers. Daarnaast draagt de ondergrond bij aan de uitstraling en gebruik van de locatie door het gebruik van kleur.  Er zijn verschillende soorten ondergronden te gebruiken voor Urban Sports:

Daktuinen

Eén van de meest aansprekende trends op het gebied van groendaken zijn daktuinen en dakparken. Vele iconische natuurinclusieve bouwprojecten omvatten tuinen en daken die voor bewoners, medewerkers of andere gebruikers toegankelijk zijn. De ondergrond speelt hierin een belangrijke rol om de toegankelijkheid of het gebruik van de daktuin te te vergroten. Er zijn hiervoor verschillende soorten ondergronden te gebruiken:

Donker Ondergronden - Ondergronden voor Daktuinen
Donker Ondergronden - Speciale Ondergronden

Speciale ondergronden

Donker Ondergronden heeft veel uitdagende projecten voorzien van oplossingen waarin de basis ligt van materiaal waarvan onze ondergronden worden gemaakt. Van speciale figuren voor een "dinosaurus vindplaats" als het aanleggen van een looppad met vloerverwarming om deze begaanbaar te houden in winterse omstandigheden Ons eigen ontwikkelcentrum in Utrecht denkt graag met u mee en is op de hoogte van de vele mogelijkheden van de verschillende materialen. 

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over de mogelijkheden van onze ondergronden? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder jouw gegevens achter.

 

Omhoog