4 projecten die de voordelen van rubber vloeren onderstrepen

Bij het woord ‘rubbervloer’ denk je waarschijnlijk aan van die degelijke, zwarte veiligheidstegels die in veel speeltuinen onder het klimrek liggen – maar wat ons betreft zijn die tegels allang niet meer de norm. Wij werken graag met Flexis rubbervloeren: een mengsel van rubberkorrels en speciale lijm dat we ter plekke uitsmeren, als stukadorende stratenmakers. 

Rubber vloer funenpark in amsterdam

Slijtvast en waterdoorlatend

Ook op duurzaamheid scoren de Flexis-vloeren hoge ogen. Ze bestaan voor een groot deel uit gerecycled rubber, en doordat de toplaag slijtvast is, gaan ze met het juiste onderhoud maar zo tien tot vijftien jaar mee. Verder zijn de vloeren waterdoorlatend, wat goed is voor de natuur en wateroverlast tegengaat. En als de vloer na vijftien jaar dan toch op z’n retour is, kan hij gewoon weer worden hergebruikt.

Download onze whitepaper!

Valondergronden kunnen tegen stootje. Ze bezitten dempende eigenschappen die ervoor zorgen dat valbewegingen worden opgevangen. Ook zijn ze naadloos waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Wil je álles weten over ondergronden? Download dan onze gratis whitepaper. 

Kritieke valhoogte

Qua veiligheid doen onze rubberkorrelvloeren niet onder voor rubbertegels: ze voldoen aan alle eisen van de EN-1177, de norm die de kritieke valhoogte van ondergronden bepaalt. Bovendien worden ze niet glad na een regenbui en is de kans op struikelen door de naadloze verbindingen nihil. Veiligheid en fun gaan met een rubberkorrelvloer dus écht hand in hand. Kijk zelf maar: deze 4 projecten bewijzen als geen ander dat ‘veilig’ geen synoniem hoeft te zijn van ‘degelijk’.

1. De Roomtuintjes in Amsterdam

In de speeltuin in de Amsterdamse wijk de Roomtuintjes is vallen bijna een feestje. Daar realiseerden we een kleurrijke speelplaats met een spetterende vulkaanondergrond. Ondergrondenspecialist Sander Werkhoven: ‘Ik zei tegen onze designafdeling: teken een échte vulkaan. Met lava, keien die uit de lucht vallen – alles erop en eraan. Als jullie zeggen hoe het worden moet, dan maken wij het.’ En zo geschiedde. Hier lees je meer over dit project.

2. Het Funenpark in Amsterdam

Waar de rubbervloer in de Roomtuintjes direct de show steelt, speelt die in het Funenpark een iets bescheidener rol. De speeltuin in het Oostelijk Havengebied is ingericht op basis van een zeevaardersthema met verschillende eilanden, en de looppaden tússen die eilanden zijn gemaakt van blauw rubber, om water na te bootsen. Daarmee past de vloer niet alleen thematisch mooi bij het ontwerp, maar sluit hij ook mooi aan op de circulaire insteek van het speelpark. Hier lees je meer over dit project.

Gratis Sample Box!

Met deze samples krijg je een goed beeld van onze ondergronden Flexis rubbervloer, Softbark rubbermulch, Corkeen Play kurkvloer en Terragryn grindvloer.

3. Puyenbroeck in Oost-Vlaanderen

Een rubberkorrelvloer laat water door, dus je zou denken dat een waterspeelplaats om een andere vloeroplossing vraagt. Maar daar hebben we in Puyenbroeck in Oost-Vlaanderen iets op bedacht: op de valdempende onderlaag hebben we een waterdichte sealing aangebracht. Daardoor is het waterspeelpark nu een heerlijk kliederparadijs op warme zomerdagen. Hier lees je meer over dit project.

4. De Oosterkade in Groningen

Om inwoners te helpen om in beweging te komen, heeft de Gemeente Groningen in de stad verschillende sport- en speelplekken aangelegd. Voor die aan de Oosterkade verzorgden wij de ondergrond: een rustige, grijze Flexis-vloer met strakke lijnen in hetzelfde opvallende oranje als de sporttoestellen. Daar komt toch zelfs de fanatiekste bankhanger van in beweging? Hier lees je meer over dit project.

Flexis rubbervloer bij Oosterkade in Groningen

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over de mogelijkheden van onze ondergronden? We voorzien je graag van ideeën en adviezen. Laat hieronder jouw gegevens achter.

 

Omhoog