Opening binnenplaats Prinses Máxima Centrum

Binnentuinen Prinses Máxima Centrum geopend

Op dinsdag 15 oktober zijn de nieuwe natuur/beweegtuin en de sporttuin in het Prinses Máxima Centrum geopend. Deze twee binnentuinen zijn aangelegd door Donker Groen Utrecht in opdracht van Skills Garden (samenwerking adviesbureau Kragten en Athletic Skills Model) namens het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

 

Donker Groen heeft de klus begin mei dit jaar gekregen. Na een periode van voorbereiding is eind juni gestart met de werkzaamheden. Het project moest in zeven weken worden gerealiseerd, wat behoorlijk uitdagend was met alle levertijden van speeltoestellen en materialen. En dat in de vakantieperiode. Uiteindelijk hebben we de deadline, op een paar kleine werkzaamheden na (in verband met slecht weer), gehaald. Dit mede ook door hulp vanuit de vestigingen Tiel, Etten-Leur en Hazerswoude. Het is tot een mooi eindresultaat gekomen en we kijken dan ook met een trots gevoel terug op dit project!

 

Het Prinses Máxima Centrum wil ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door middel van ontwikkelingsgerichte zorg streeft het centrum ernaar om de ontwikkeling van het kind zowel tijdens als na de behandeling zo goed mogelijk te stimuleren, ondanks de impact van de ziekte en behandeling. De vijf ontwikkelingsdomeinen van het kind (fysieke, cognitieve, emotionele, sociale en spirituele ontwikkeling) worden zoveel mogelijk gestimuleerd, bijvoorbeeld voor de stressreductie. De visie van het Athletic Skills Model past perfect bij de ontwikkelingsgerichte zorg van het Prinses Máxima Centrum, omdat het kinderen op een speelse manier uitdaagt om te bewegen en zo ook even te vergeten dat zij ziek zijn.

Projectinformatie

In de Natuur- en Beweegtuin kunnen patiënten, ouders en medewerkers bij elkaar komen om te ontspannen, te ontmoeten, te bewegen of te sporten. De tuin beschikt over een rolstoeltrampoline, een grote schommel, een klimheuvel met een glijbaan en een sportveldje. Ook is er een hobbelbaan die zelfs toegankelijk is voor kinderen met hun bed!

De tuinen moeten ook bijdragen aan het verminderen van stress door afleiding, spel en plezier. Er zijn plekken in de tuinen waar mensen zich even kunnen afzonderen, of juist anderen kunnen ontmoeten.

Omhoog