KENNISEVENT

MIJN STAD KLIMAATBESTENDIG

Hoe zorgen we ervoor dat de openbare ruimte van straat tot dak zo wordt ingericht dat onze dorpen en steden weer een fijne omgeving zijn om in te wonen, werken en te leven en een positieve impact hebben op de kwaliteit van leven voor mens en dier en leidt tot herstel van de biodiversiteit.

Antwoord op deze vraag krijg je op woensdag 22 mei van 10.00 uur - 14.00 uur in Coevorden van het samenwerkingsverband  Donker Groep, Van Gelder, Tauw, Wavin en Mijnwaterfabriek. Je wordt d.m.v. een kennisevent en een praktische case van de gemeente Coevorden bijgepraat over het verbeteren van de leefomgeving in steden en dorpen. We sluiten af met een rondleiding op het nieuwe Kasteelpark, dat dient als voorbeeldproject voor een klimaatbestendige stad.

Ben je benieuwd naar de verschillende oplossingen schrijf je dan onderaan deze pagina in en kom alles te weten over deze complexe onderwerpen. 

Inhoudelijk programma

 • De bodem
  Hoe belangrijk is de bodemgesteldheid voor de groei van beplanting, bomen en het afvoeren van water?
 • Drinkwater
  Oplossingsgericht kijken naar het tekort van drinkwater.
 • Van straat naar dak
  Toepassen oplossingen Natuur inclusief, klimaat adaptief en biodiversiteit herstellend inrichten.
 • De leefomgeving
  De verbinding maken van gebouw naar wijk en van wijk naar stad en van stad naar omliggende ecosystemen
 • Kasteelpark Coevorden
  Toelichting op de realisatie van Kasteelpark Coevorden. Een klimaatadaptief project met veel circulaire en biodiverse ambities in de binnenstad van Coevorden met aansluitend een rondleiding met toelichting door Kasteelpark Coevorden.
 • Lunch
  Gezamenlijke duurzame en circulaire lunch

Inschrijven

*
*
*
*
*
Omhoog