Visie

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt, biodiversiteit daalt in een rap tempo. Daarnaast neemt de druk op de voorraad van grondstoffen door bevolkingsgroei toe. Op kleinere schaal zien we dat overgewicht toeneemt, kinderen steeds minder buiten spelen en ouderen door zorgkosten onvoldoende kans krijgen buiten te recreëren. Veel van deze problemen komen samen in onze buitenruimte. 

Als multidisciplinair ontwerpbureau voor de private en openbare ruimte zijn wij toonaangevend op het gebied van verschillende vraagstukken:

- Integraal ontwerp van de buitenruimte en groene interieurs
- Klimaatadaptieve oplossingen als urban heating en waterretentie
- Vergroten van de biodiversiteit en leefbaarheid
- Groene gevels en daktuinen (polderdaken, leefdaken, retentiedaken)
- Circulariteit en duurzaamheid vormen altijd onderdeel van de ontwerpvisie

Door niet verder te borduren op bestaande systemen maar samen met onze opdrachtgevers en een netwerk van specialisten opnieuw te kijken naar elke situatie zijn we niet bang om onbekende wegen in te slaan op zoek naar succes. Immers; “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.


Circulair in 2035

In 2035 willen we 100% circulair zijn. Dit betekent ook dat we bewust op zoek opdrachtgevers en  projecten waar we deze ambitie kwijt kunnen. Samen werken aan oplossingen geeft ons veel energie en voldoening. Daarbij zijn we ons terdege bewust dat veel op dit moment  nog niet mogelijk is maar daar waar het kan proberen we steeds de bakens te verzetten.

Hierbij gaan we vaak verder dan anderen en nemen we ook leveranciers en producenten mee. Dit kunnen we doen omdat we onderdeel zijn van Donker Groep. Hierdoor kunnen wij ook vanuit contractueel oogpunt en garanties (TCO) vernieuwend zijn.

 

 

 

Omhoog