Circulariteit

Wereldwijd verbruiken we met z’n allen veel te veel materialen. Onze grondstoffen raken uitgeput en we produceren bergen afval. Circulariteit is de oplossing – door de huidige lineaire economie om te buigen naar een circulaire economie; een systeem waarbij er geen afval bestaat maar grondstoffen eindeloos kunnen worden hergebruikt. In de ontwerpen van Donker Design staat circulariteit voorop. Met onze expertise helpen we jou je plannen circulair uit te voeren. Samen dragen we bij aan een volledig circulaire economie in 2050.

Hulp nodig met circulaire ontwerpen?

Circulair ontwerp

Circulaire oplossingen

Circulariteit staat bij Donker Design voorop, wij bieden onder meer de volgende oplossingen:

 

Onze circulaire aanpak

Circulaire materialen en toepassingen spelen de hoofdrol in al onze ontwerpen. Voor elk project waar we aan meewerken, gebruiken we zoveel mogelijk circulaire materialen. Die passen we op zo’n manier toe, dat ze na de levensduur losmaakbaar zijn en kunnen worden hergebruikt. Zo worden producten grondstoffen en grondstoffen weer (fantastische) nieuwe producten.

Verder onderzoeken we claims van leveranciers of producten, wegen we materialen tegen elkaar af in een circulariteitsmatrix en struinen we het volledige aanbod van circulaire materialen af. Wordt een materiaal nog niet aangeboden? Dan helpen aanbieders van circulaire materialen ons die toch te vinden. Alles voor de optimale circulariteit van jouw project – en van de economie.

Onze rol in circulariteit

De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Die doelstelling is geformuleerd door de Rijksoverheid. Donker Design stelt alles in het werk om daar een significante bijdrage aan te leveren. Daarom hebben wij onze eigen doelstelling geformuleerd. We willen in 2035 volledig duurzaam én circulair opereren, voor ons wil dat zeggen zonder negatieve impact, maar met een herstellende bijdrage aan de aarde en alles wat daar op leeft. 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over circulariteit ? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

 

Omhoog