Donker Design

Groen maakt gelukkig wanneer je mens en natuur op de juiste manier met elkaar verbindt. Vanuit deze gedachte ontwerpen wij klimaatadaptieve, natuurinclusieve, biofilische, circulaire én gezonde stedelijke omgevingen. Deze zijn goed voor ons als mens en dragen bij aan het herstel van de biodiversiteit en onze omgang met het veranderende klimaat. Daar hebben we allemaal wat aan. Want als we goed samenwerken met de natuur, dan zorgt de natuur goed voor ons.

Hulp nodig met een groenontwerp?

Over Donker Design

Bij onze ontwerpen voor buiten- én binnenruimtes laat ons hechte team zich leiden door de regels van de natuur. Voeg daar vervolgens talent, vakkennis, lef en veel passie aan toe, met alleen het allerbeste ontwerp als resultaat. De natuur is ook onze leidraad bij het realiseren van groen. Dat doen we met creatieve, innovatieve oplossingen én vanuit ons hart. Zo creëren we een (werk)klimaat waarin mensen zich fysiek en mentaal beter voelen, minder stress ervaren en gezonder zijn.

Ontdek Donker Design

Duurzame Thema's

De thematiek waarin wij ons specialiseren. Per thema bieden we verschillende specifieke oplossingen

Klimaatadaptatie Donker Design

Het leefbaar houden van de leefomgeving van mens en dier is één van de grote opgaves van deze tijd. Onze adviseurs en ingenieurs ondersteunen je op het gebied van klimaatadaptatie. Met technische knowhow, ontwerpexpertise en een groen hart.

Natuurinclusief Donker Design

Vanuit onze natuurinclusieve visie ontwerpen we voor elke leefomgeving een gezond ecosysteem, met balans voor mens, plant en dier. Een diverse, veerkrachtige groenstructuur in stedelijk gebied, die meerwaarde creëert voor de biodiversiteit.

Biophilic Design Donker Design

Onze ontwerpers halen de natuur van buiten naar binnen. Via Biophilic design ontwerpen we vanuit de menselijke verbondenheid met de natuur.

Circulariteit Donker Design

In de ontwerpen van Donker Design staat circulariteit voorop. Met onze expertise helpen we jou je plannen circulair uit te voeren.

Gezonde stad Donker Design

In onze ontwerpen staat de gezonde stad centraal. Het is onze missie om de stedelijke omgeving zodanig in te richten, dat mens en natuur zich er thuis voelen. 

Verticaal Groen: dé oplossing

In steden en gebouwen worden de vierkante meters steeds schaarser. Als je groen wilt realiseren, is zelfs het plaatsen van een enkele boom vaak al een probleem. Gelukkig is dit met een simpel idee (maar vaak met een complex ontwerp) te omzeilen. Als je wilt vergroenen in dichtbevolkte of krappe omgevingen, dan is verticaal groen dé oplossing.

 

Meetlat Biodiversiteit

Met de Meetlat Biodiversiteit kunnen we bij Donker Design inzicht krijgen in de staat van biodiversiteit op jouw terrein. Dit wordt bepaald middels een puntensysteem die aan de hand van verschillende indicatoren een objectieve meting geeft van de biodiversiteitswaarde van het terrein. Zo kunnen we je precies vertellen waar aspecten ontbreken en/of welke aspecten we kunnen verbeteren!

Projecten

Onze klimaatadaptieve, natuurinclusieve, circulaire én gezonde stad projecten. Hét moment waar wij impact maken.

Klimaatdaptief plein

KLIMAATADAPTIEF PLEIN
Clausplein | Eindhoven
Lees meer

Biophilic design winkelcentrum

BIOPHILIC WINKELCENTRUM
Bisonspoor | Maarssen
Lees meer

Circulaire daktuin

CIRCULAIRE DAKTUIN
Circl ABN AMRO | Amsterdam
Lees meer

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over landschapsontwerpen? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

 

Omhoog