Bisonspoor, Maarssen

Project Bisonspoor - Donker Design - Een van de langste groene wanden van Nederland
Project Bisonspoor - Donker Design - Planten verhogen bijvoorbeeld de luchtvochtigheid, nemen CO2 op en ze dempen geluid
Project Bisonspoor - Donker Design - De plantenwand in de lobby geeft de ruimte een spectaculair groen karakter
Project Bisonspoor - Donker Design - Leaves only look
Project Bisonspoor - Donker Design - De combinatie licht én groen brengt de ruimte echt tot leven
Project FloriWorld - Donker Design - Natuurinclusief winkelcentrum

OPDRACHTGEVER

Winter Trust B.V.

LOCATIE

Winkelcentrum Bisonspoor te Maarssen

JAAR

2019-2020

ONTWERP

Donker Design

Innovatieve groene wanden

Donker Design is door Winter Trust gevraagd een voorstel te doen voor de interieurbeplanting in de nieuwe businesslobby. De businesslobby is boven het bestaande winkelcentrum de verbinding tussen de nieuwe parkeergarage en het vernieuwde businesscentrum, het is ontworpen door architect Marco Romano van Op Ten Noort Blijdestein architecten en adviseurs.

 

De groene wand die over de gehele lengte van de lobby rijkt zorgt voor een groene uitstraling in de gehele lobby. Dit wordt nog eens extra versterkt door de grote bomen die zijn geïntegreerd in het meubilair van de lobby. Deze grote groenelementen dragen bij aan het creëren van een prettige sfeer in de lobby, daarnaast hebben de planten positieve effecten zoals het zuiveren van de lucht, het verhogen van de concentratie en het zorgt voor geluidsreductie. Eigenschappen die gewenst zijn in een ruimte die volop ingezet wordt voor ontmoeten, korte overleggen etc.

 

Wij hebben het ontwerpvoorstel en het beplantingsplan gemaakt voor de interieurbeplating. Donker Interieur in combinatie met Green Fortune hebben het project uit mogen voeren.

 

Gerelateerde projecten

Omhoog