FUTURA, EILO AWARD BRONZE LEAF

In Zoetermeer liet a.s.r. real estate een duurzaam woningencomplex realiseren. Onderdeel van het complex dat bijna zeventig drie- en vierkamerappartementen telde, was het hoge atrium dat vanwege de duurzaamheid toegevoegd was om warmte op te vangen. Om de ruimte aantrekkelijker te maken en de waarde te verhogen, vroeg a.s.r. real estate ons een binnentuin te ontwerpen en aan te leggen. Onder het atrium was de ondergrondse parkeergarage gebouwd. Feitelijk moesten we hierdoor een daktuin aanleggen.

Het ontwerp
De organische, vloeiende vormen bieden tegenwicht aan het strakke lijnenspel van de ruimte. Omdat het atrium ook dienst doet als ontvangstruimte, hebben we met de brede, witte randen informele en intieme zitgelegenheden gecreƫerd. Het gewicht van de beplanting en randen van de tuinen is afgestemd op de dragende constructie van de garage eronder. Zo zijn de witte randen hol en gemaakt van glasfiber. De positionering van de hoge bomen is zorgvuldig afgestemd op de dragende kolommen van de garage. Donker Design ontwierp de op maat gemaakte omranding en de bijpassende verlichting in goede samenwerking met firma Kloosterboer. Kloosterboer heeft de randen gemaakt, gecoat en gespoten. Op de locatie zelf zijn ze in elkaar gezet. De binnentuin is een prachtige eyecatcher geworden. Ook in het donker is de tuin, dankzij de uitgekiende verlichting, een schitterende plek om te vertoeven.

Certificering en prijs
Futura is het eerste woningencomplex in Nederland met het prestigieuze BREEAM-label. Hiermee voldoet Futura aan de hoogste duurzaamheidscriteria en biedt het woningcomplex een zeer prettig woonklimaat. De binnentuin van het wooncomplex Futura is beloond met de derde prijs in de strijd om de EILO-Award (European Interior Landscaping Organisation).

Bekijk project

Omhoog