Bij de ontwikkeling van een landgoed of bijvoorbeeld het plaatsen van een gebouw op een kavel, is landschappelijke inpassing een randvoorwaarde. Een nieuw te realiseren project moet immers aansluiten bij het omringende landschap – en daar een zo positief mogelijke bijdrage aan leveren.
Dat betekent ontwerpen met de kenmerken en kwaliteiten van het bestaande landschap als uitgangspunt. Het uiteindelijke ontwerp is een samenspel van vorm, materiaal, kleur, architectuur, beplanting en ecologie.
Meer weten over een landschappelijke inpassing?
Klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit, biophilic design, circulariteit & de gezonde stad zijn thema's waar wij ons verantwoordelijk voor voelen. We zetten ons in om mens en natuur opnieuw met elkaar te verbinden door deze thematiek te integreren in onze buiten- en binnen ontwerpen.
Om keuzes te kunnen maken die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord zijn, nemen wij een gebied eerst grondig onder de loep. Hierbij kijken we naar de bodem-, vegetatie- en landschapsopbouw van zowel het terrein als zijn omgeving. Hieruit analyseren wij de gebiedskenmerken die we verwerken in het ontwerp. Zo zorgen wij ervoor dat een project optimaal landt in de omgeving. De ecologische touch staat daarbij voorop. Ons doel is namelijk dat elk project een positief effect heeft op de biodiversiteit.
Authenticiteit is een belangrijk, maar vaak onderschat, aspect van landschapsontwerp. Wat niet in het landschap thuishoort, kan de sfeer en emoties die het landschap uitstraalt serieus verstoren. Om een goede landschappelijke inpassing te garanderen, is het belangrijk dat alle elementen samenhangen en een beeld vormen dat passend is in het landschap.
Donker Design geeft vorm aan landschappen op een manier dat er uiteindelijk een harmonieus geheel ontstaat, waarin zowel beplantingen, grondwerken, water als bouwkundige aanpassingen samenkomen.
Wil je een landschappelijke inpassing? Ontvang een gratis offerte.