Zorgtuin

Groen heeft een aantoonbaar positief effect op zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen. Steeds meer zorginstellingen zijn zich daarvan bewust en kiezen voor cliëntgericht groen, in en rondom het gebouw. De kracht van de natuur kan worden toegepast om stress te verminderen, cliënten meer te laten bewegen, extra fysiomogelijkheden te creëren en de mentale gezondheid te verhogen.

Vertel mij meer over de zorgtuin

Uitvoering zorgtuin

Duurzame thema's

Klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit, biophilic design, circulariteit & de gezonde stad zijn thema's waar wij ons verantwoordelijk voor voelen. We zetten ons in om mens en natuur opnieuw met elkaar te verbinden door deze thematiek te integreren in onze buiten- en binnen ontwerpen.

 

Zorgtuin realiseren met Donker Design

Een revitalisatietuin bij een ziekenhuis of een psychiatrische groene isoleercel in de buitenlucht. Een speelterrein voor mensen met een visuele beperking of een psycho-geriatrische wandeltuin. Welke zorg je ook verleent aan welke doelgroep, Donker Design heeft alle expertise in huis voor de ideale zorgtuin. Vraag ons gerust om voorbeelden!

Interesse?

Wil je een zorgtuin? Ontvang een gratis offerte.

 

Omhoog