Belevenissenbos

Scouting Lelystad

Scouting Lelystad wilde voor de kinderen uit de buurt meer mogelijkheden voor avontuurlijk spelen creëren in het bos van Staatsbosbeheer. Donker Design verzorgde het ontwerp en deelde het speelbos in verschillende deelgebieden in. Ieder gebied kreeg een eigen sfeer en leeftijdsgebonden speeluitdagingen. Als thema is uitgegaan van de unieke ligging van dit park - in de prehistorie: de voormalige bodem van de Zuiderzee. Sommige vrijgekomen bomen uit het bos werden omgevormd tot speelaanleidingen met veel uitdagende en natuurlijk klim- en klauterstellages en speelaanleidingen.

Ook geïnteresseerd in natuurontwikkeling?

Voor
Voor
Ná

Bijzonder ontwerpelement ontstond door het gecombineerde gebruik van levende en dode bomen in de speelaanleiding waardoor het parcours in hoogte en beleving een unieke beleving vormt. Vanuit de thematiek van de vroegere Zuiderzee is er een scheepskerkhof gesitueerd, met een oude, houten boot om op te spelen. Overtollige grond vanuit het gemeentedepot is aangewend om het terrein te accidenteren. Met dierenbotten, vrij gekomen uit de Oostvaardersplassen, ontwierpen we een knekelberg voor de schatgravers.

In het bos hangen touwschommels en er zijn tokkelbanen. Vanuit onze visie vinden wij het belangrijk dat kinderen ook hun eigen fantasie zoveel mogelijk kunnen gebruiken en we vooral hier gelegenheid voor geven. Vanuit die optiek zijn in het ontwerp plekken opgenomen met los hout en takken. Hiermee kunnen de kinderen (en ouders)  hutten  of andere bouwwerken maken. Alle voorzieningen zijn duurzaam ontworpen en uiteindelijk gerealiseerd met vrijkomend hout uit het bos.

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over Natuurontwikkeling? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Gerelateerde Natuurinclusief Projecten

foppingadreef natuurinclusief

ABN AMRO, Amsterdam

pontkade natuurinclusief

Pontkade, Amsterdam

Omhoog