Natuurspeelplaats

De Porre, Gent

In de wijk Moscou in Gentbrugge herontwikkelde sogent de voormalige spinnerij en weverij ‘De Porre’. Samen met Robinia Int. BVBA heeft Donker Design de prachtige ontwikkelingssite van extra glans voorzien door de voormalige werkzaamheden op deze plaats tot uiting te laten komen in de speeltoestellen.

 

Ook geïnteresseerd in een natuurspeelplaats?

Voor
Voor
Ná

Tussen alle gehandhaafde spanten, muren en ruimten kregen we diverse zones waarin speelvoorzieningen zijn ontworpen. Zweef over het weefgetouw, dans op de koorden vanaf de spoelen, klim op de oude fabrieksmuur en geniet van de prachtige omgeving. De robiniahouten toestellen die volgens deze visie geplaatst harmonieren prachtig met het ontwerp dat buro voor vrije ruimte heeft ontworpen. Op de industriële site werd er verder ruimte voorzien voor het wijkpark, een buurtcentrum en de uitbreiding van een basisschool.

In 2015 wonnen Vandriessche Architecten en Buro Voor Vrije Ruimte de Provinciale Architectuurprijs van de Provincie Oost-Vlaanderen en in 2017 erkende het Infopunt Publieke Ruimte Stad Gent en Sogent voor goed opdrachtgeverschap met de Prijs Publieke Ruimte. Het team van Donker Design, Donker Groen en SpeelTopVeilig en Robinia Int. BVBA zijn trots dat wij ons steentje hebben mogen bijdragen aan dit mooie wijkpark op deze historische plek.

 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over Klimaatadaptatie? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Speelplaats in Gentbrugge
Kind die speelt in natuurlijke speelplaats

Gerelateerde Natuurinclusief Projecten

foppingadreef natuurinclusief

ABN AMRO, Amsterdam

pontkade natuurinclusief

Pontkade, Amsterdam

Omhoog