Natuurinclusieve daktuin

Lovely Rita in Amsterdam

Het plan voor de herontwikkeling van de Naritaweg nr. 10 Sloterdijk in Amsterdam maakt deel uit van een groter herontwikkelingsplan van de Gemeente Amsterdam. Dit project vormt 1 van de eerste projecten in dit gebied waardoor er zeer kritisch wordt gekeken naar het ontwerp van gebouw en omgeving omdat het een voorbeeld en inspiratie moet vormen voor andere ontwikkelaars en bouwers in de omgeving.

De herontwikkeling wordt gekarakteriseerd door een nieuw woningcomplex bestaande uit 3 verschillende gebouwen ontworpen door resp. Inbo architecten en Space Encounters.


Ook geïnteresseerd in een natuurinclusieve daktuin?

Voor
Voor
Ná

Realisatie natuurinclusieve daktuin

Als oplossing voor het zware programma van eisen wordt gekozen om onder vrijwel de gehele kavel ondergronds een parkeerkelder te situeren waarop een leefdak wordt geplaatst. Voor de binnentuin wordt gekozen om een beleef- en ontmoetingstuin te ontwerpen die tegelijkertijd voldoet aan  natuurinclusiviteits- en klimaatadaptieve eisen. Zo voldoet deze daktuin aan de Rainproof-eis. Daarbij heeft Donker Design de daktuin zo geëngineerd dat er geen beregeningsinstallatie nodig is.

 

 

Hoge natuurinclusieve waarde

De hogere daken worden voorzien van een sedum/kruidendak en er zijn op en aan de gevels diverse bomen, struiken en klimplanten gesitueerd. Deze diversiteit in combinatie met nest- en schuilgelegenheid die in de gevels zal worden opgenomen maakt dat het gebouw een hoge natuurinclusieve waarde zal gaan behalen.

 

De daktuin op de begane grond voelt door de aanwezigheid van bomen en heesters als een gewone tuin. Zij zullen als eindresultaat een ontmoetingstuin ervaren waar vogels en vlinders onderdeel vormen van de leefomgeving. In het midden van de tuin is verdiept, halfverhard plein gesitueerd waar men jeu de boules kan spelen of met de kinderen kan spelen op de speelvoorzieningen.

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over Natuurinclusief? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Natuurinclusieve daktuin
Daktuin als ontmoetingsplek

Gerelateerde Natuurinclusief Projecten

pontkade amsterdam natuurinclusief

Pontkade, Amsterdam

Sluishuis Amsterdam natuurinclusief

Sluishuis, Amsterdam

Omhoog