We willen mens en natuur met elkaar verbinden door als partner van de natuur een inspirerende, circulaire en gezonde leefomgeving te creëren die bijdraagt aan herstel van biodiversiteit en omgang met het veranderende klimaat.
Hiermee oogsten we waarde en welzijn voor ons allemaal. Want wanneer wij goed voor de natuur zorgen, dan zorgt de natuur goed voor ons.
In lijn met deze missie heeft Donker Groep een duurzaamheid programma opgesteld. In 2035 willen we volledig duurzaam en circulair zijn.
We hebben hiervoor 4 thema’s gedefinieerd:
Esther Wierda-Kruiper, manager duurzaamheid en circulariteit Donker Groep.
Doel 2035
Wij stellen de ecologie centraal waardoor onze diensten een positieve bijdrage leveren op de biodiversiteit:
We passen ecologisch beheer toe, met onder andere:
Ontwerpen met plantvoorstellen die getoetst worden door plantexpert of ecoloog (op o.a. biologisch plantmateriaal, inheemse- en insectvriendelijke beplanting).
Beheer zonder chemische onkruidbestrijding.
NL Green Label wordt gebruikt als tool voor duurzaam ontwerp. Hiervoor zijn in 2020 5 medewerkers opgeleid. Bij 25 projecten is de NL Green Label scan uitgevoerd.
Er is 2% biologisch plantmateriaal ingekocht.
Doel 2035
Status 2021
We gebruiken uitsluitend hernieuwbare en/of gerecyclede materialen. Daarnaast zien we onze afvalstromen als grondstoffen. Grondstoffen voor nieuwe materialen en grondstoffen voor nieuw leven. Sinds jaar en dag worden onze groene reststromen verwerkt tot keurcompost en daarmee voedingsstof voor nieuw leven.
Doel 2035
Reststromen zijn grondstoffen met hoogwaardige toepassing (hergebruik, recycling, compostering). 0 kg afval naar verbranding en energie (absoluut)
Status 2021
Ingaande materialen en bestemming van reststromen
Op de CO2 balans bij Donker Groep staat zowel de opslag als de uitstoot van broeikasgassen. In Scope 1 en 2 brengen we de emissies van brandstof- en energie verbruik in kaart. In Scope 3 kijken we naar de emissies in de keten. Als groen bedrijf houdt Donker Groep ook veel CO2 vast en slaan we CO2 op. Door de houtachtige beplanting die we aanleggen en beheren en de groene afvalstromen die we verwerken tot compost. We zijn in 2021 begonnen deze CO2 opslag in kaart te brengen zodat we een compleet beeld krijgen van de gehele CO2 balans.
Doel 2035
Status 2021