Tuin met Waterafdaling

Beeld en Geluid, Hilversum

De opdracht van Beeld en Geluid voor een aangrenzende tuin en vijver van 2.600 m² is op meerdere terreinen een flinke uitdaging. Ten eerste komt de tuin bovenop het dak van de bijbehorende, verzonken parkeergarage te liggen. Ten tweede moet er een hoogteverschil van drie meter gecreëerd worden. En ten derde komen het ontwerp en advies in de opdracht niet overeen met het budget en de technische beperkingen van het parkeergarage-dak. Het gewicht van de teelaarde die nodig is om een hoogteverschil te creëren, is vele malen te hoog voor de dakconstructie.

Ook geïnteresseerd in een klimaatadaptief ontwerp?

Voor
Voor
Ná

Het tuinontwerp van de kleurrijke daktuin sluit op meerdere vlakken aan bij het pand van Beeld en Geluid. De seizoenbloeiers versterken subtiel de kleurrijke, glazen panelen op de gevel. De strakke vijver, omrand met staal en Belgisch hardsteen, weerspiegelt de panelen.

Het water daalt in zes etappes met verlichte watervallen af naar het gebouw. Hierdoor lijkt het pand uit het water op te rijzen. Hoewel de vijver een esthetische functie heeft, is de primaire functie die van blusvoorziening voor de archieven van het gebouw. De vormgeving, kleuren, vijververlichting, waterafdalingen en weerspiegelingen maken één optisch geheel van het gebouw en terrein.

 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over Klimaatadaptatie? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Gerelateerde Klimaatadaptatie Projecten

pontkade klimaatadaptatie

Pontkade, Amsterdam

clausplein klimaatadaptatie

Clausplein, Eindhoven

Euvelgunne klimaatadaptatie

Euvelgunne, Groningen

Omhoog