Project NHL Stenden Hogeschool 8

Imposante Groene Gevel

NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden

  • Plantenwanden en -gevels
  • Ontwerp en realisatie interieurbeplanting
  • Onderhoud interieurbeplanting
Project NHL Stenden - Spectaculaire groene wanden

Plantenwanden en -gevels

De indrukwekkende schoolgebouwen van NHL Stenden Hogeschool zijn de afgelopen jaren intensief vergroend. Donker heeft hier via verschillende trajecten bijgedragen. Zo verzorgden wij de spectaculaire groene gevels en wanden. In een later stadium won het ontwerp van Donker Design en Donker Interieur de aanbesteding voor de nieuwe interieurbeplanting, die we daarna ook realiseerden. Tot slot onderhoudt Donker Interieur tot op heden al de bijzondere groenelementen op de hogeschool.

Ben je ook geïnteresseerd in interieurbeplanting?

Verhoging studieprestaties

Planten verbeteren de akoestiek en luchtvochtigheid, ze vangen CO₂ af en voegen zuurstof aan de lucht toe. Mede daarom heeft groen een positieve invloed op mensen en die pakt voor studenten bijzonder gunstig uit. Omdat groen ontspannend werkt en tegelijkertijd de concentratie, productiviteit en creativiteit vergroot, resulteert dit in betere leerprestaties. Dit gegeven zet veel onderwijsinstellingen aan tot vergroening van hun binnen- en buitenterreinen.

Groene wanden

Het opzienbarende gevelgroen op het grote, witte schoolgebouw van NHL Stenden maakte onderdeel uit van een verbouwing. Deze vond plaats nog voordat Stenden en NHL samengevoegd werden. Hetzelfde geldt voor de frisse plantwanden in de binnenruimtes en het verticale groen op een tweede groene gevel. BRTArchitecten vroeg Green Fortune deze plant walls voor Stenden te verzorgen vanwege de goede samenwerking met het vergroenen van Hogeschool InHolland in Alkmaar. Ook bij Stenden verliep de samenwerking met de hogeschool, BRTArchitecten en de aannemers vlekkeloos.

NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - Groen studielandschap
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - Plantenwanden en -gevels
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - Planten verbeteren de akoestiek en luchtvochtigheid
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - Specialistisch onderhoud
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - Verticaal groen op buitengevel
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - Opzienbare gevelgroen

Studielandschap

Nadat NHL en Stenden gefuseerd waren, won Donker de aanbesteding die de school had uitgeschreven voor de interieurbeplanting. Onderdeel daarvan was een schuin oplopende studiezaal. Omdat planten de studieresultaten van studenten positief beïnvloeden, zorgden we ervoor dat dit ‘studielandschap’ veel groenbeleving bevatte. Dit betekent planten zodanig positioneren dat de studenten in de nabijheid van de planten verkeren en er maximaal zicht op hebben.

De plantsoorten kozen we vanwege het uiterlijk, de luchtzuiverende effecten, rekening houdend met de standplaats, lichtinval, luchtstroming en bestendigheid (tegen aanrakingen). In overleg met de architect van NHL Stenden lieten wij maatwerkbakken en roomdividers maken, passend bij het interieur en meubilair. 

Het vergroende studielandschap van NHL Stenden Hogeschool

Plantverzorging

De aantrekkelijke en bijzondere groenelementen van NHL Stenden dragen in combinatie met de architectuur bij aan een prettig en positief studie- en werkklimaat voor de studenten, medewerkers en bezoekers. De plantverzorgers van Donker Interieur zien erop toe dat de ontwerpvisie en de positieve effecten van het binnen- en buitengroen optimaal worden onderhouden voor de gehele onderwijsinstelling.

 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Interieur brainstormen over binnenbeplanting? We voorzien je graag van ideeën en adviezen! Laat hieronder jouw gegevens achter.

 

Project NHL Stenden - Plantverzorgster van Donker Interieur bezig met onderhoud aan de groene gevel
Project NHL Stenden - Plantverzorgster van Donker Interieur geeft planten water

Gerelateerde projecten

Interieurbeplanting

Hogeschool (HAN), Arnhem en Nijmegen

In de aanbesteding van de HAN was de behoefte overduidelijk. Manuela: ,,De boodschap was helder: meer duurzaamheid, meer circulariteit en mooi groen op de campus.” Om die wens werkelijkheid te laten worden, is eerst de huidige situatie geïnventariseerd.

Hogeschool HAN
Hogeschool van Amsterdam Fraijlemaborg
Interieurbeplanting

Hogeschool van Amsterdam, Fraijlemaborg

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft op de locatie Fraijlemaborg geïnvesteerd in een nieuw interieur. Op hun verzoek hebben we de interieurbeplanting flink doorontwikkeld en geüpgrade. Het resultaat past bij de eigentijdse uitstraling van Fraijlemaborg. Dankzij de beplanting zijn bovendien populaire en fijne ontmoetings- en werkplekken voor studenten ontstaan.

Omhoog