Plantenwand in koffieruimte

Plantenwand

Je wilt meer groen in je kantoor, restaurant of hotel, maar levert liever geen vloeroppervlak in. Een plantenwand binnen is dé oplossing. Groen aan de muur haalt buiten naar binnen, is eye-catching en frist elke ruimte op. Niet alleen goed voor de sfeer, maar ook voor de luchtkwaliteit! Bovendien hoef je de planten aan de plantenwand geen water te geven. Daar is het automatische irrigatiesysteem voor. Makkelijk toch?

 

Hulp nodig bij het realiseren van een Groene plantenwand?

Voordelen plantenwand

 • Goed voor de lucht, absorbeert geluid, vermindert stress

 • Je ziet alleen de planten, niet het systeem

 • Leverbaar in alle denkbare vormen en afmetingen

Plantenwand in een restaurant

Mooi en functioneel

Onze plantenwanden zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zijn ook bijzonder functioneel. De planten zuiveren en bevochtigen de lucht, absorberen geluid (α(w)=0,85), werken stressverlagend en bevorderen de creativiteit en productiviteit. Dankzij het Green Fortune-plantentextiel zie je alleen de planten en niet het achterliggende Plantwall-systeem. De planten wand is leverbaar in alle denkbare vormen en afmetingen. We plaatsen de wand zo dat aansluitingen en naden onzichtbaar zijn.

Slim systeem

Planten in leven houden is voor mensen vaak een hele uitdaging. Maar voor onze Green Fortune technologie is het een fluitje van een cent. Onze plantenwand beschikt dan ook over een slim irrigatiesysteem, dat de planten automatisch de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen geeft. Je hebt er dus zelf geen omkijken naar! Overtollig irrigatiewater wordt opgevangen en via een goot onder de plantenwand afgevoerd. Blijkt een goot niet mogelijk in de vloer van je kantoor, restaurant of hotel? Dan lossen we het op met een standalone variant.

Subsidie voor plantenwand

Goed om te weten! Vanaf juli 2021 krijg je subsidie voor een plantenwand binnen. Met de Milieu-investeringaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kun je een deel van de aanschafkosten terugkrijgen. Hierdoor betaal je minder belasting. Met de MIA is 36% van de investeringskosten aftrekbaar. Met de VAMIL is dit 75%.

Als ondernemer kun je ook gebruikmaken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een groene planten wand geeft je al snel recht op een KIA van 28% van het investeringsbedrag.

Plantenwanden projecten

Bekijk hieronder een aantal door ons geïnstalleerde plantenwanden. Ware eyecatchers!

Deze plantenwand binnen bij Bisonspoor is goed voor de lucht, absorbeert geluid en vermindert stress
Bijenkorf koos voor ons Plantwall-systeem; je ziet alleen de planten, niet het systeem
Dankzij een slim irrigatiesysteem krijgen planten automatisch de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen
Een plantenwand is niet alleen goed voor de sfeer, maar ook voor de luchtkwaliteit

"Een plantenwand maakt elke ruimte groener"

Technische specificaties

 • Oppervlakte: vanaf 5 m² tot meer dan 150 m²

 • Gewicht: maximaal 35 kilogram per m²

 • Irrigatie: maximaal 1-2 liter water per m² per dag

 • Plantdichtheid: 25 planten per m²
 • Automatische irrigatie en voeding
 • Waterdichte constructie
 • Inclusief brandveiligheidscertificaat

Ideeën uitwisselen?

Meer weten over Plantenwanden? Wij staan voor je klaar met vernieuwende ideeën en adviezen waar je mee verder kunt. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.

Plantenwand in ontvangstruimte
*Naam specialisme/expertise/product* *Naam opdrachtgever in ..*
Omhoog