Groen maakt gelukkig
Groeninrichting voor een grootzakelijk bedrijf

Groenoplossingen voor Grootzakelijk

Er wordt steeds meer gekozen voor een duurzame werkomgeving. Daaronder vallen enerzijds het gebruik van duurzame materialen, circulariteit en het terugdringen van het energieverbruik. Maar duurzaam betekent óók: goed zorgen voor je medewerkers. Een groene werkomgeving zorgt voor ontspannen en tevreden werknemers, die productiever zijn en zich minder vaak ziekmelden. En groenbedrijf goed is voor je medewerkers!

Brainstormen over het vergroenen van je werkomgeving?

Waarom interieurbeplanting op kantoor?

 • Bevordert het welzijn, werkplezier en de arbeidsproductiviteit 

 • Minder stress en ziekteverzuim, verlaagt kosten, verhoogt omzet

 • Het aantrekken en vasthouden van personeel gaat beter

Groenplan voor ING

Comfortabel werken

Planten in een ruimte verbeteren het thermisch comfort: ze verlagen de temperatuur en verhogen de luchtvochtigheid. Goed voor het welbevinden van medewerkers en daarmee ook goed voor hun productiviteit.

Gezondere lucht

Planten produceren zuurstof en nemen CO2 op, maar filteren ook vluchtige organische stoffen (VOS) uit de lucht. Gewone systemen voor ventilatie en beheersing van luchtvochtigheid en temperatuur kunnen dat niet.

Met name in een kantooromgeving zijn VOS vaak volop aanwezig. De lucht is gevuld met stoffen uit verf, vloerbedekking, schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld uit printers en kopieerapparaten. VOS zijn de veroorzakers van het beruchte Sick Building Syndrome. Voor gezonde lucht in de werkomgeving zijn sterk luchtzuiverende planten, zoals Spatiphyllum, Calathea, Chlorophytum, Areca, Dracaena en varens, dan ook ideaal!

Beter sociaal klimaat

Een groene binnenruimte zorgt ook voor een beter sociaal klimaat. Veel groene planten om je heen nodigen uit tot minder stilzitten, meer bewegen en meer ontmoeten. Prettig om in te werken of te vergaderen, maar ook voor informele ontmoetingen en ontspanning. Bijkomend voordeel: binnengroen verbetert de akoestiek en de spraakverstaanbaarheid.

Groenoplossingen voor grootzakelijke bedrijven

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van groenoplossingen die we hebben verzorgd voor verschillende grootzakelijke bedrijven.

Royal Floraholland, Aalsmeer - Wij brachten groen aan in dit kantoor met als achterliggende gedachte om de productiviteit te verhogen
ING, Amsterdam - Een door ons ingericht groeninterieur om het werkplezier te verhogen
MeetINoffice, Woerden - Dit kantoor wou een imposante groene gevel van Donker Interieur als visitekaartje
AFAS, Leusden - Voor dit software bedrijf realiseerden wij een plantenwand van maar liefst 700m2
Waterschap Zuiderzeeland, Lelystad - Dit kantoor vroeg ons om een groene inrichting waarmee ze vloeroppervlak konden besparen. Dit losten wij op met plantwires!

'‘Groen op kantoor: mooi, gezond én goed voor de zaak"

Voordelen groen op kantoor

 • Zuivert de lucht van CO2 en vluchtige organische stoffen

 • Produceert zuurstof

 • Vermindert stress, vermoeidheid en hoofdpijn

 • Verhoogt het concentratievermogen en de arbeidsproductiviteit
 • Stimuleert de creativiteit en verlaagt het ziekteverzuim
 • Zorgt voor thermisch comfort en een prettige werkomgeving
 • Verbetert het sociale klimaat
 • Bespaart energie
Planthuur en lease voor grootzakelijke bedrijven

Interieurbeplanting voor Grootzakelijk

Wil je je binnenbeplanting professioneel hebben ingericht? Wij staan klaar om je te ontzorgen. We starten met het in kaart brengen van jouw wensen, de klimatologische omstandigheden én de gewenste sfeer en beleving van jouw gebouw. Uiteindelijk laten we onze groene assortiment los op het interieur. Denk hierbij aan kantoorplanten, hydrocultuur planten en bloemstukken!

Verticaal Groen voor Grootzakelijk

Ga je liever de hoogte in met beplanting? Door planten verticaal toe te passen kun je namelijk grote hoeveelheden planten kwijt zonder dat je kostbaar (kantoor)vloeroppervlak verliest. Verticaal groen is zowel visueel als klimatologisch een goede manier om jouw gebouw van binnen of buiten te vergroenen! Denk hierbij aan spectaculaire plantenwanden, groene gevels en tubegardens.

Plantenwand voor een grootzakelijk bedrijf

Ideeën uitwisselen?

Wil je meer weten over wat Donker Interieur kan doen voor jou als architect? Wij staan voor je klaar met vernieuwende ideeën en adviezen waar je verder mee kunt.

Plantenwand in het kantoor van SHARE hoofddorp
Groeninrichting voor grootzakelijk bedrijf
Omhoog