Groen maakt gelukkig
Verticaal groen voor het onderwijs

Groenoplossingen voor het Onderwijs

Hoe een schoolgebouw is ingericht, is een belangrijk onderdeel van het welbevinden van leerlingen, studenten, leerkrachten en schoolmedewerkers. Met veel groen om je heen is een les of pauze immers een stuk aangenamer. De luchtkwaliteit wordt er beter van. Dat werkt zo: planten filteren CO2 en vluchtige organische stoffen uit de lucht en voegen er zuurstof aan toe. En dat is weer goed voor de productiviteit!

Weten wat groen kan doen voor jouw onderwijsinstelling?

Waarom groen op school?

 • Verbetert het concentratievermogen en de leerprestaties

 • Vermindert stress, ook gunstig voor leerlingen met ADHD

 • Stimuleert de creativiteit en sociale interactie

Groenplan voor het onderwijs

Betere creatieve- en leerprestaties

Onderzoek heeft aangetoond dat creatieve taken beter worden uitgevoerd in ruimtes met groene interieurbeplanting. En creativiteit is wat de samenleving nodig heeft om ook in de toekomst te kunnen blijven innoveren. Groen bevordert tevens het concentratievermogen en de zelfbeheersing van kinderen.

Meer concentratie

Planten of bloemen in de klas – denk bijvoorbeeld aan een groene plantenwand – zorgen ervoor dat leerlingen hun aandacht beter bij de les kunnen houden. Ook docenten en andere schoolmedewerkers kunnen zich beter concentreren. Planten op school zorgen voor een grotere tevredenheid over de werkplek en meer betrokkenheid bij de school. Mooi meegenomen toch?

Minder ziekteverzuim

Binnengroen zuivert de lucht van CO2 en produceert zuurstof. Bovendien haalt groen in een ruimte schadelijke stoffen uit de lucht, die afkomstig zijn van bijvoorbeeld bouwmaterialen, computers en printers. Dichte beplanting, zoals een groen scherm, kan een onderwijsgebouw beschermen tegen vervuilde lucht van bijvoorbeeld drukke verkeerswegen.

Groenoplossing projecten voor het onderwijs

Wij spreken de taal van scholen. Dat blijkt wel uit het hoge percentage onderwijsinstellingen dat zich voor groenoplossingen wendt tot Donker Interieur. Daar zijn we trots op!

Hogeschool van Amsterdam, Fraijlemaborg - Door ons verzorgt groen voor deze hogeschool in Amsterdam.
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - We hebben beplanting aangebracht in de studieruimte om de leerprestaties van de studenten te verbeteren
NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden - We hebben ook de buitenruimte van deze school vergroend door middel van een spectaculaire groen gevel
Hogeschool (HAN), Arnhem en Nijmegen - Ook bij deze school is op verschillende locaties groen aangebracht om de creativiteit van studenten te stimuleren

'‘Op een school vol groen is het lekker leren"

Voordelen groen in het onderwijs

 • Zuivert de lucht van CO2 en vluchtige organische stoffen

 • Produceert zuurstof

 • Vermindert stress, vermoeidheid en hoofdpijn

 • Verhoogt het concentratievermogen en de productiviteit
 • Stimuleert de creativiteit en verlaagt het ziekteverzuim
 • Verbetert de akoestiek
 • Verbetert het sociale klimaat
 • Bespaart energie
Planthuur en lease voor het onderwijs

Interieurbeplanting Onderwijs

Wil je je binnenbeplanting professioneel hebben ingericht? Wij staan klaar om je te ontzorgen. We starten met het in kaart brengen van jouw wensen, de klimatologische omstandigheden én de gewenste sfeer en beleving van jouw gebouw. Uiteindelijk laten we onze groene assortiment los op het interieur. Denk hierbij aan kantoorplanten, hydrocultuur planten en bloemstukken!

Verticaal Groen Onderwijs

Ga je liever de hoogte in met beplanting? Door planten verticaal toe te passen kun je namelijk grote hoeveelheden planten kwijt zonder dat je kostbaar (kantoor)vloeroppervlak verliest. Verticaal groen is zowel visueel als klimatologisch een goede manier om jouw gebouw van binnen of buiten te vergroenen! Denk hierbij aan spectaculaire plantenwanden, groene gevels en tubegardens.

Plantenwand voor het onderwijs

Ideeën uitwisselen?

Wil je meer weten over groene planten op school? Wij staan voor je klaar met vernieuwende ideeën en adviezen waar je verder mee kunt.

Hydrocultuur planten in het onderwijs
Groene gevel op een school
Omhoog