Project Aegon 6

Aegon, Den Haag

  • Ontwerp groene daktuin
  • Advies over aanleg en techniek
  • Design en construct

'Hier vergeet ik dat ik bovenop een kantoor sta in een drukke stad'

Project Aegon - Gerealiseerde daktuin

Inspirerende en rustgevende daktuin voor AEGON

Creëer een inspirerende en rustgevende beleving. Dat was de opdracht voor de daktuin op het hoofdkantoor van AEGON, middenin de Haagse hoogbouw. De nieuwe daktuin maakt deel uit van de totale renovatie van het gebouw, door architect Trude Hooykaas. Donker dacht met deze architect mee over het daktuinontwerp, de aanleg ervan en de onderliggende, onzichtbare techniek. Die techniek maakt alles mogelijk, moet tot in detail kloppen en ook bestendig zijn.

Ontwerp

Vanuit het restaurant, verschaft een grote, hardhouten vlonder op het dak toegang naar de buitenruimte en de folly. Dit is een honk voor de bedrijfstop. In deze denktank-ruimte kan er beter buiten de box worden gedacht.

 

We stemmen de tuin af op de pure materialen en de strakke lijnen van het gebouw en de vlonder. Het groene deel van de tuin richten we schotelvormig in met lange siergrassen: rondom langs de randen verhogen we de grond. Het hoge gras onttrekt de aangrenzende flatgebouwen aan het oog. Ook is de zichtlijn zodanig, dat de blik vanuit de folly naar de groene weiden in de verte voert, buiten de hofstad.

 

De siergrassen geven elk seizoen een andere aanblik. ’s zomers compact en groen, in het najaar volop bloeiend, en in de winter verkleurt het, maar blijft het wel staan zodat er geen kaalslag optreedt. In het voorjaar bot het gras uit en verdringen frisgroene knoppen langzaam de grijsbruine winterjas.

 

Om te voorkomen dat de vlonders glibberig worden, voorzien we de planken van een speciale anti-slipgroef, van epoxyhars met een toplaag van kwartszand. Dit geeft een mooi accent in het lijnenspel van de vlonder. Door de strakke ledverlichting in de lengterichting van de planken en het subtiel aanlichten van de folly, schittert de tuin ook in het donker.

 

Project Aegon - Ontwerp groene daktuin
Project Aegon - Rustgevende daktuin
Project Aegon - Hardhouten vlonder op het dak
Project Aegon - Speciale anti-slipgroef
Project Aegon - Rustgevende beleving

'AEGON begrijpt het belang van de omgeving voor productiviteit en resultaat'

Rustgevende beleving

Lopend in de tuin vergeten mensen dat ze op een dak vertoeven; een dak van een gebouw midden in een van Nederlands drukste steden. Precies de inspirerende, rustgevende beleving die AEGON zocht.

Project Aegon - Lopend in de tuin vergeten mensen dat ze op een dak vertoeven
Project Aegon - De siergrassen geven elk seizoen een andere aanblik

Gerelateerd aan dit project

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 0515 41 73 25

 

Omhoog