Rustgevende Daktuin

Aegon, Den Haag

Het creëren van een inspirerende en rustgevende beleving. Dat was de opdracht voor de daktuin op het hoofdkantoor van AEGON, middenin de Haagse hoogbouw. De nieuwe daktuin maakt deel uit van de totale renovatie van het gebouw, door architect Trude Hooykaas. Donker Design ontwierp deze daktuin en was verantwoordelijk voor de technische uitwerking van de onderliggende techniek. Die techniek maakt alles mogelijk, moet tot in detail kloppen en ook bestendig zijn.

Ook geïnteresseerd in een daktuin?

Voor
Voor
Ná

We ontwierpen deze daktuin in aansluiting op de pure materialen en de strakke lijnen van het gebouw en de vlonder. Het groene deel van de tuin is ontworpen met met lange siergrassen. De hoge grassen onttrekken de aangrenzende flatgebouwen aan het oog. Ook is de zichtlijn zodanig, dat de blik vanuit de folly naar de groene weiden in de verte voert, buiten de hofstad. Die verre blik geeft ruimte en perspectief op nieuwe ideeën.

De daktuin geeft elk seizoen een andere aanblik. ’s zomers compact en groen, in het najaar volop bloeiend, en in de winter verkleurt deze, maar blijft het wel behouden voor een fraai winterbeeld. In het voorjaar bot het gras uit en verdringen frisgroene knoppen langzaam de grijsbruine winterjas.

 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over de gezonde stad? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Daktuin in Den haag
Daktuin stimuleert buiten werken

Gerelateerde Gezonde Stad Projecten

Afas gezonde stad

AFAS, Amsterdam

Ziekenhuis gezonde stad

Martini Ziekenhuis, Groningen

fibonacci gezonde stad

Fibonacci, Amsterdam

Omhoog