REVITALISATIE TUIN

Martini Ziekenhuis, Groningen

De aanleiding voor het ontwerp van deze binnentuin vormde de bouw van een Paviljoen. Dit paviljoen zou dienen als vergader en ontmoetingsplek voor zowel zorgpersoneel alsook bezoekers. Donker Design heeft rondom dit paviljoen een revitalisatie tuin ontworpen die met name gericht is op het even kunnen ontsnappen aan het ziek zijn; alleen of met het bezoek. Om iedereen voldoende privacy te kunnen geven zijn er diverse grotere en kleinere tuinkamers gecreëerd.

Heb je interesse in een Zorgtuin?

Voor
Voor
Ná

De beplanting geeft jaarrond beeld maar is met name ontworpen op de maanden dat men ook in de tuin aanwezig zal zijn. Grote groepen bollen en najaarsbloeiers bepalen het beeld in voor- en najaar. Daarbij is ook rekening gehouden met zicht vanuit de omliggende verdiepingen zodat men vanaf de kamers vol op van de tuin kan genieten.  

Daarnaast biedt de tuin ook een plek voor zorgpersoneel om even tot rust te komen van een lastige operatie of het moeten houden van een slecht nieuws gesprek. Voor de realisatie waren beperkte middelen beschikbaar. Een intensief sponsortraject moest gaan zorgen voor uitbreiding van het budget. Daarbij heeft Donker Design gezorgd voor een volledig sponsorboek op elementniveau. De sponsoring is zeer succesvol verlopen waarna de visie kon worden omgezet in de realisatie. 

Bijzonder moment blijft het feit dat we een mailtje mochten ontvangen van een mevrouw die ons wilde bedanken voor de tuin. Zij moest 6 weken verblijven in het ziekenhuis en de tuin had haar enorm geholpen deze tijd door te komen. Daar doen we het voor!  

 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over de mogelijkheden van een Gezonde Stad? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Gerelateerde Gezonde Stad projecten

Afas gezonde stad

AFAS, Amsterdam

fibonacci amsterdam gezonde stad

Fibonacci, Amsterdam

Aegon gezonde stad

Aegon, Den Haag

Omhoog