Natuurinclusieve daktuinen

Fibonacci in Amsterdam

Op verzoek van Vorm Ontwikkeling heeft Donker Design een ontwerp opgesteld voor de groene invulling van de door Diederendirrix Architecten ontworpen woontoren Fibonacci aan de Panamalaan te Amsterdam.

De woontoren begeeft zich in de ecologische hoofdstructuur van Amsterdam en daardoor is de landschappelijke inpassing van groot belang. Het gebouw wordt zoveel mogelijk natuurinclusief ontworpen, wij adviseren hierin.


Ook geïnteresseerd in natuurinclusieve daktuin?

Voor
Voor
Ná

Door de gelaagdheid van het gebouw ontstaan er drie daktuinen. Twee hiervan zijn ook daadwerkelijk verblijfstuinen. De tuinen zijn voorzien van diverse soorten beplanting, van lage onder beplanting met diverse texturen tot bomen op grote hoogte. De bewoners kunnen hier op de verschillende vlonderterrassen vertoeven in het groen, even ontsnappen aan de drukte en genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Het dak van het gebouw wordt voorzien van een sedumdak met zonnepanelen.

 

Alle daktuinen zijn voorzien van een waterretentiedak, zodat het water niet direct wordt afgevoerd naar het riool, maar ingezet wordt voor het toekomstbestendig behoud van de daken.

 

De groene inrichting op de begane grond, de landing van het gebouw en de aansluiting op de openbare ruimte hebben wij in samenspraak met Diederendirrix ontworpen binnen de kaders van de gemeente Amsterdam.

 

 

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker Design brainstormen over De Gezonde Stad? We voorzien je graag van ideeën en adviezen!

Groene woontoren
Daktuinen Fibonacci

Gerelateerde Gezonde Stad Projecten

Afas gezonde stad

AFAS, Amsterdam

Ziekenhuis gezonde stad

Martini Ziekenhuis, Groningen

Aegon gezonde stad

Aegon, Den Haag

Omhoog