Welkom in het groen van Donker

Welkom bij de creatieve en duurzame groenexperts van Donker. Thuis in alles wat met binnen- en buitengroen te maken heeft. Zoals advies over ecologisch onderhoud, het ontwerpen van circulaire daktuinen, een natuurlijke speeltuin, tot wijkgroenonderhoud met bewonersparticipatie. En nog veel meer. Uniek in Nederland is onze integrale, allesomvattende aanpak. Ontdek de mogelijkheden onder Donker Design, Donker Groen en Donker Interieur.

Biodiversiteit is belangrijk voor de natuur

NL Terreinlabel

Hoe duurzaam is uw terrein?

Donker Groep loopt voorop in de rol die we als groenbedrijf spelen en sluit zich aan bij het initiatief van NL Greenlabel om een terreinlabel te introduceren. Dit terreinlabel maakt inzichtelijk hoe duurzaam uw terrein of gebied is, hoe dit duurzamer kan worden gemaakt en welke kosten u hiermee kan besparen. 

 

Ter introductie van het NL Terreinlabel geven we 100 keer een gratis Quickscan weg ter waarde van 400 euro. Een mooie kans om in kaart te brengen wat er mogelijk is voor het terrein van jouw organisatie. Kans maken?

De Sterrenschool in Hilversum

Leerzaam en circulair speelplein met vermaak voor elk kind bij De Sterrenschool

Dat kinderen van nu kunnen opgroeien in een leefbare wereld voor mens, dier en plant is een belangrijke reden dat Donker Groep duurzaamheid en circulair werken als leidende principes hebben. Deze uitgangspunten komen samen in het nieuwe, groene schoolplein van De Sterrenschool in Hilversum.

Directeur Anja Kanters over de groene koers van Donker

Eikenprocessierups bestrijden

Ondervindt u al overlast van de eikenprocessierups?

De beste manier om de eikenprocessierups te bestrijden is door biodiversiteit te bevorderen, waardoor natuurlijke vijanden een plaag van de eikenprocessierups voorkomen. Dit is een proces dat overlast blijvend bestrijdt, maar neemt uw probleem op korte termijn niet weg. Heeft u een of meerdere eikenbomen die al aangetast zijn, of is overlast aannemelijk? Hieronder leest u hoe Donker Groen u kan helpen bij een analyse van de overlast en hoe we deze kunnen wegnemen.

Wateroverlast, planten of verzuipen!

We hebben een kletsnatte winter achter de rug. Regenwater stroomde onophoudelijk door de riolen, gemalen pompten op volle kracht het hemelwater naar de zee… en alsnog liepen straten, grasvelden, kelders en kruipruimtes onder water. We zijn gewend aan het idee dat onze omgeving maakbaar is en dat we alles kunnen oplossen met technische maatregelen, waarmee we vaak tegen de natuur in werken. Door klimaatverandering zullen we steeds vaker te maken krijgen met extreem weer en wordt het tijd om het over een andere boeg te gooien. Wat als we nu eens gaan samenwerken met de natuur om wateroverlast tegen te gaan?

Groene gevels en wanden NHL Stenden Hogeschool

Icoonproject ING Hoofdkantoor Cedar

Samenwerken, connectiviteit en innovatie: dat zijn de uitgangspunten van Cedar, het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost. Benthem Crouwel Architects ontwierp een open gebouw met vijf verdiepingen dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde delen, met elk een atrium. Hofman Dujardin tekende voor het interieur, dat met het gebruik van platforms vorm geeft aan de nieuwe manier van werken die ING omarmt. Donker Interieur was verantwoordelijk voor de groeninrichting; een belangrijke laatste schakel die de vele transparante ruimtes met elkaar verbindt en tot leven brengt.

 

Het icoonproject is bekroond met de Breeam-score Outstanding voor duurzaamheid.

 

Coronavirus (COVID-19)

Sinds het uitbreken van het Coronavirus volgt de directie van Donker Groep de ontwikkelingen op de voet. Omdat wij vanuit ons werk altijd veel te maken hebben met risicovolle situaties is veiligheid sinds jaar en dag een zeer belangrijk onderdeel van onze organisatie, zowel voor onze medewerkers als onze klanten.

Coronavirus (COVID-19)

Trotse partners

Iedere organisatie is welkom bij Donker, hoe klein of groot ook. We werken samen met overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, stichtingen en particulieren.

Locaties en contact

+ 850 medewerkers vanuit 26 locaties in Nederland en België

{{ locations[selectedLocation].title }}

{{ address.title }}
{{ address.line1 }}
{{ address.line2 }}

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze projecten, onze duurzame koers en samenwerkingen op het gebied van sociaal werkgeverschap.

Voorwaarden Privacy statement Disclaimer