Groenonderhoud en aanleg voor wooncorporaties door heel Nederland

Groen voor woningcorporaties

Woningcorporaties hebben de openbare ruimte nodig voor hun huurders en bewoners. Natuur is namelijk goed voor de beleving en de gezondheid van mensen. Wij hebben de ervaring, de expertise en de mankracht in huis om deze woningen te voorzien van een mooie openbare ruimte én het onderhouden hiervan.

 

Hulp nodig met Groenaanleg en/of Groenonderhoud voor jouw wooninstelling?

Waarom kies je voor ons?

  • Uniek groen onderhoudsabonnement voor de woningbranche
  • Specialist in het aanleggen van openbare ruimten

  • Bewoners staan ten allen tijde centraal
  • Stille elektrische apparatuur voor minimale overlast

Groen onderhoudsabonnement

Er kan een grof onderscheid worden gemaakt tussen terreinonderhoud op beeldniveau en op frequentie. Bij onderhoud op basis van frequentie komt de vaste onderhoudsploeg op een vastgesteld aantal momenten langs voor onderhoudswerkzaamheden. Bij onderhoud op beeld zijn wij ervoor verantwoordelijk dat het terrein het hele jaar voldoet aan een bepaalde beeldkwaliteit.

Bij woningcorporaties is onderhoud op basis van beeld gebruikelijk. Dit komt in de praktijk meestal neer op plantvakken onkruidvrij maken, snoeien, uitdunnen en de bestrating schoonhouden van onkruid, bladafval en zwerfafval. Met andere woorden: zorgen dat het groen mooi en leefbaar is.

Aanleg openbare ruimte

Het aanleggen van een openbare ruimte is een investering die zichzelf op allerlei manieren terugverdient. Meer groen en meer bomen zorgen bijvoorbeeld voor schonere lucht, minder fijnstof en een daling van de temperatuur tijdens perioden van hitte. Hierdoor neemt de gezondheid van de omwonenden toe. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij alle expertise in huis voor het ontwerpen en aanleggen van de openbare ruimte voor jouw wooninstelling.

Duurzame ambities

Wij werken al jaren met elektrisch gereedschap en duurzame aanlegmaterialen. Daarnaast vermijden we het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. We hebben dan ook de doelstelling om vanaf 2035 volledig circulair te werken! Wij nemen namelijk onze verantwoordelijkheid voor een gezonde en duurzame leefomgeving. Die willen we in goede staat overdragen aan volgende generaties. Graag bespreken we samen met jou de mogelijkheden voor het opstellen van een ecologisch beheerplan.

Groenprojecten

Bekijk hieronder een greep uit onze Groenonderhoud en Groenaanleg projecten voor woningcorporaties waar wij trots op zijn!

Pontkade, Amsterdam - Wij realiseerden een (semi) openbare ruimte op de NDSM werf voor omringende woningen
Laurentius Wonen, Breda - Wij voorzien deze woonomgevingen in Breda van groenonderhoud op basis van beeldkwaliteit
De klokkenbelt, Almelo - Wij onderhouden het groen voor deze woningcorporatie in Almelo op basis van beeldkwaliteit

"Donker Groen is echt een verlengstuk van Laurentius, en zo stellen ze zich ook op"

Job van Gurp, Laurentius Wonen

Ideeën uitwisselen?

Wil je met een adviseur van Donker brainstormen over Groenaanleg en/of Groenonderhoud voor jouw Woningcorporatie? We voorzien je graag van ideeën en adviezen! Laat hieronder jouw gegevens achter.

Openbare ruimte bij de Klokkenbelt in Almelo
De tuinen van de woningen bij de klokkenbelt worden aantrekkelijk onderhouden
Omhoog