Groen maakt gelukkig
De uitvoering van openbaar groen in Eindhoven

Openbaar groen

Het vergroenen van de openbare ruimte is een investering die zichzelf op allerlei manieren terugverdient. Meer groen en meer bomen zorgen bijvoorbeeld voor schonere lucht, minder fijnstof en een daling van de temperatuur tijdens perioden van hitte, waardoor de volksgezondheid toeneemt. Wij bieden hulp aan gemeenten bij het aanleggen én herinrichten van groen voor het verbeteren van de (leef)omgeving.

Hulp nodig met de aanleg van Openbaar Groen? 

Waarom kies je voor ons?

  • Een aanpak gericht op het welzijn van mens én natuur

  • Ruim 60 jaar ervaring met de aanleg van openbaar groen
  • Mogelijkheden voor zowel de aanleg en/of onderhoud van de openbare ruimte
Medewerkers van Donker Groen

De noodzaak van groen

Groen heeft een wetenschappelijk bewezen positief effect op het welzijn van de maatschappij: mensen zijn minder gestrest, kunnen zich beter concentreren en voelen zich gelukkiger. En waar is een mens liever op een snikhete dag: op het asfalt van de binnenstad, of in het bos, waar honderden bomen schaduw én koelte bieden. Daarnaast zorgt meer biodiversiteit en hoger gras ervoor dat vogels en insecten een natuurlijke bestrijding zijn tegen invasieve soorten als de eikenprocessierups.

Whitepaper Groenonderhoud

Download onze Whitepaper

In deze whitepaper willen we laten zien dat een nieuwe manier van groenbeheer hét antwoord is op wateroverlast en hittestress, en dat meer groen - en meer biodiversiteit - in onze buitenruimte tot een enorme verbetering van de leefkwaliteit leidt.

Vakbeplanting openbaar groen

Bij het aanleggen en herinrichten van groen in de openbare ruimte houden wij rekening met verschillende gebieden. Zo richten wij ons op minder droogte én minder bewatering door wadi’s, reservoirs en retentiedaken aan te leggen. Hierdoor raken riolen minder vaak overbelast en neemt ook het overstromingsgevaar af. Maar we richten ons ook op het verhogen van de biodiversiteit door meer bomen en vakbeplanting in het openbaar groen aan te leggen. De beplanting van openbaar groen zorgt voor schonere lucht, minder fijnstof en een daling van de temperatuur tijdens perioden van hitte.

Openbaar Groen projecten

Bekijk hieronder een greep van Openbare Groenprojecten waar wij trots op zijn!

Clausplein, Eindhoven - Van Gemeente Eindhoven kregen wij de opdracht om het openbare Clausplein te voorzien van groenaanleg en herinrichting
N280, Roermond - Wij hebben de boombeplanting verzorgt langs deze heringerichte verbindingsweg
Belevenissenbos, Lelystad - Voor het Staatsbosbeheer realiseerden wij dit openbare belevenissenbos gericht op avontuurlijk spelen

"Het Clausplein is een plek geworden waar je wil zijn"

Gemeente Eindhoven

Onderhoud Openbaar Groen

Naast het aanleggen van openbaar groen, kunnen we deze ook voor je onderhouden! Groenonderhoud vergt veel kennis, middelen en mankracht. Om jou volledig te ontzorgen, bieden wij op maat gemaakte groen onderhoudsabonnementen aan.

Ideeën uitwisselen

Wil je met een adviseur van Donker Groen brainstormen over de mogelijkheden over het vergroenen van de Openbare Ruimte? We voorzien je graag van ideeën en adviezen! Laat hieronder jouw gegevens achter.

 

Omhoog