Het Groene Gevoel Van Buiten

Donker Interieur

Binnenruimtes met een sterke, groene identiteit zijn aantrekkelijk en gezond. Mensen voelen zich thuis en geïnspireerd dankzij een groen interieur. Naast een positieve gemoedstoestand bewerkstelligen interieurplanten ook een grotere tevredenheid over het eigen functioneren en een vermindering van het ziekteverzuim. Planten zijn levende organismen en hebben specialistische verzorging nodig. Donker Interieur biedt professionele verzorging en advies voor uw interieurbeplanting. Onze experts adviseren u graag over specifieke soorten, de luchtzuiverende kwaliteiten, het effect van lichtinval of schaduw, luchtstromen, standplaats en bestendigheid. Onze gespecialiseerde interieurontwerpers helpen graag om uw binnenruimtes harmonieus te vergroenen met plantwanden, grote tropische bomen, plantwires, groene wanden en gevels, moswanden en hangende binnentuinen.

Bewezen positief

Groen heeft een bewezen positief effect op mensen. De kosten voor de aanschaf en het onderhoud van interieurplanten verdienen zich binnen een jaar terug dankzij een grotere productiviteit en lager ziekteverzuim. Daarna levert de investering in planten rendement op. Dat zijn de uitkomsten van een onderzoek van Wageningen University & Research waaraan Donker Interieur mee werkte. Een andere onderzoeksuitkomst is dat bepaalde planten thermisch comfort geven: gebouwgebruikers hebben het minder snel warm of koud. Dit verklaart waarom interieurbeplanting niet alleen luchtzuiverend is en een betere luchtvochtigheid bewerkstelligt, maar ook een besparing op energiekosten kan opleveren. Donker Interieur is goed op de hoogte van de positieve effecten van interieurbeplanting dankzij onze vele disciplines, ruim dertig jaar ervaring en samenwerking met kenniscentra en wetenschappers. Daarnaast zijn wij trendsetters op het gebied van innovaties, circulariteit en duurzaamheid. We adviseren u graag.

 

Wilt u meer informatie over een specifieke dienst of onderwerp?
Kijk dan hier.

2019

ING Hoofdkantoor Cedar, Amsterdam Zuidoost

Samenwerken, connectiviteit en innovatie: dat zijn de uitgangspunten van Cedar, het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost. Benthem Crouwel Architects ontwierp een open gebouw met vijf verdiepingen dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde delen, met elk een atrium. Hofman Dujardin tekende voor het interieur, dat met het gebruik van platforms vorm geeft aan de nieuwe manier van werken die ING omarmt. Donker Interieur was verantwoordelijk voor de groeninrichting; een belangrijke laatste schakel die de vele transparante ruimtes met elkaar verbindt en tot leven brengt.

Lochal, Tilburg
2019

Lochal, Tilburg

In de oude, grote hal waar vroeger de locomotieven voor het spoor in Tilburg gerangeerd werden, zou getransformeerd worden tot een moderne bibliotheek. Deze nieuwe bibliotheek moest de sociale cohesie in Tilburg stimuleren. Naast een mooie plek om boeken te lenen, te verblijven en koffie te drinken, zouden er ook flexplekken voor zzp’ers en studenten worden ingericht. Verder zou de LocHal plaats bieden aan debat en kunst. Voor de inrichting van de interieurbeplanting werd een partij gezocht die deze bijzondere station-traverse op passende wijze van groen kon voorzien. Op basis van een meervoudige uitvraag werd Donker Design in samenwerking met Donker Interieur gekozen als partner.

2018

NHL Stenden, Leeuwarden

De indrukwekkende schoolgebouwen van NHL Stenden Hogeschool zijn de afgelopen jaren intensief vergroend. Donker heeft hier via verschillende trajecten bijgedragen. Onze dochteronderneming Green Fortune verzorgde de spectaculaire groene gevels en wanden. In een later stadium won het ontwerp van Donker Design en Donker Interieur de aanbesteding voor de nieuwe interieurbeplanting, die we daarna ook realiseerden. En tot slot onderhoudt Donker Interieur tot op heden al de bijzondere groenelementen op de hogeschool.

Hoofdkwartier Sneek

Harste 5
8602 JX Sneek

Postadres

Postbus 145
8600 AC Sneek

Contact

0515 - 41 73 25
info@donkergroep.com

Volg ons